Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест срещу увеличението на тока за бизнеса

| обновено на 29.07.15 в 10:22

Асоциацията на индустриалния капитал и сдружението на частните предприемачи организират протест в столицата срещу повишаването на цените на тока.

„Българският бизнес не може и не иска да поеме високия разход в цената на електроенергията, като резултат от решението на КЕВР за увеличаване на добавките „Задължения към обществото“. Не искаме да спираме производства, да губим своята конкурентоспособност, която сме постигнали в резултат на огромни инвестиции и тежък труд. Затова сме готови на протести и защита на нашите интереси, посочват организаторите.

Асоциацията на индустриалния капитал и Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик организират в областния град от 11 ч. протестно шествие на ръководители и служители за изразяване на несъгласие с подготвяното увеличение на ценовата добавка, известна като „Задължение към обществото“ от 1 август тази година. 

Планирани са два сборни пункта - в градинката пред входа на „Елхим – Искра“ АД и пред магазин „Явор“ на бул. „Мария Луиза“ в Пазарджик. 

Протестът е с искания да се спре поскъпването на ел.-енергията за бизнеса и за запазване на сегашната цена на добавката „задължение към обществото” до пълното разкриване на резервите в електроенергетиката. Организациите настояват и за незабавно приемане на пътна карта за преструктуриране на сектора, както и за реформи за по-ефективното му управление. Припомням, в заседателната зала на БСК днес четирите национално представителни работодателски организации ще обявят информация за насрочения втори национален протест за реформи в енергетиката и срещу увеличението на цената на еленергията.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Иво Инджов

Политическата криза скоро няма да бъде преодоляна

Понеделник е денят "Х", в който трябва да стане ясно дали ще има нов служебен кабинет отново начело с Димитър Главчев, а също и дали предсрочният парламентарен вот ще бъде на 27 октомври, или ще се отложи още във времето. Вчера президентът Румен Радев даде срок до понеделник Главчев да представи състав на ново служебно правителство. Ще се..

публикувано на 23.08.24 в 09:47

Законът, засягащ ЛГБТ-теми, е репресивен и ще бъде отменен

"От гледна точка на който и да е човек с нормална интелигентност и психично здраве, този закон е меко казано  глупав. В него има куп противоречия и определя една чисто дискриминационна практика, която веднага заинтересува Европейската комисия, защото засяга правата по отношение на пол". Това заяви психологът Иван Игов. Като аргумент, той подчерта..

публикувано на 22.08.24 в 11:06

Дивите животни помагат в борбата с климатичните промени

Дивите животни и особено големите бозайници са от ключово значение за преодоляване щетите от климатичните промени. Те играят и важна роля срещу концентрацията на парникови газове в атмосферата. Това обясни еколога и автор на Климатека Павел Василев. Добави, че докато едрите бозайници влияят на естествените местообитания и влизат в ролята на..

публикувано на 22.08.24 в 10:43
Милен Любенов

Загърбване на политическото его ще ни извади от кризата

Това, което наблюдаваме е демонстрация на определени политически фактори с голямо политическо его, което няма място в политиката. За да вървим напред като общество и държава  е време политиците да отстъпят от своето его. Това коментира политолога доц. Милен Любенов. Според него след протестите, които бяха организирани от служители на МВР и..

публикувано на 22.08.24 в 10:20

Майката на убития Митко призова за разкриване на истината в съда

За нов следствен експеримент настояват близките на убития Димитър Малинов от Цалапица преди днешното заседание по делото срещу Рангел Бизюрев.   Майката на Малинов - Атанаска Бакалова за пореден път призова истината да излезе наяве, като според нея не само Бизюрев е нанасял ударите по Митко: От очната ставка днес, която ще бъде направена, се..

публикувано на 22.08.24 в 09:50