Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Карлово се обяви за жертва на полицейска и прокурорска репресия

Автор:

Д-р Емил Кабаиванов - кмет на Карлово и заместник-председател на СДС,се обяви за жертва на полицейска и прокурорска репресия. 

В позиция до медиите кметът на Карлово прогнозира, че в понеделник, когато е призован в Окръжната прокуратура - Пловдив, той ще бъде показно арестуван и обвинен с цел да бъде отстранен от поста си.

Преди дни от държавното обвинение обявиха, че издирват Кабаиванов, за да му повдигнат обвинение за безстопанственост, причинила щети за 23 000 лева. 

Според Кабаиванов обаче, идеята на този акт е той да бъде  дискредитиран и отстранен от предизборната надпревара, в която социологическите анкети отреждали безапелационно първо място. По думите му, става въпрос за започнал през май полицейско-прокурорски произвол, когато районен прокурор от Карлово - братовчед на един от кандидатите за кмет, го е обвинил в злоупотреба с доверие. 

Кабаиванов припомня още, че в началото на юни бяха задържани служители на общината, след което по думите му, е скалъпено едно смехотворно обвинение, според което съм допуснал разхищаване на над 20 хиляди лева по проекта за водния цикъл на Карлово

Кметът заявява, че ще се яви на 17 август в окръжната прокуратура, въпреки че законът му позволява да откаже, защото е в болничен.

Намирам случая за нормално, главният прокурор, ВСС и инспектората към ВСС да се самосезират и да извършат проверка затова законно съобразни ли са действията на подчинените им прокурори, следователи и полицаи и да дадат отговор на обществото, допълва още доктор Емил Кабаиванов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пловдив губи по давност неактувани имоти

Общинските съветници от групата на Продължаваме промяната – Демократична България в Пловдив отправиха от трибуната на местния парламент питане към кмета Костадин Димитров колко имоти в града под тепетата не са актувани като общинска собственост след влизане в сила на актуалната кадастрална карта и измененията на устройствените планове. Поводът е..

публикувано на 04.07.24 в 16:50

Строители откриха археологически находки под Бетонния мост

Старинни находки са открити при реконструкцията на жп линиите в Пловдив, които попадат в зоната под Бетонния мост. За момента са разкрити гроб и зидани стени, съобщиха за Радио Пловдив от пресцентъра на НКЖИ. На терена от 2 дни работи екип археолози от БАН, а утре се очаква комисия на място, която да определи параметрите на обекта. Дали..

публикувано на 04.07.24 в 16:07

Съдът "поряза" избора на общински съветници в Пазарджик

Административен съд – Пазарджик обяви за недействителен избора за общински съветници в общината.  Според магистрлатите оспореното решение не е в съответствие с материалния закон относно отчитането на действителните и недействителни гласове и определянето на резултатите от гласуването за общински съветници. Изборният резултат би бил различен - защото не..

публикувано на 04.07.24 в 16:04

Полицията залови ало измамник, ограбил пенсионерка с 5300 лв

Пловдивските криминалисти разкриха и заловиха телефонен измамник, успял да излъже и ограби 5 300 лв. от възрастна жена.  На 9 юни пенсионерката станала жертва на познатата схема - телефонно обаждане от непознат, представил се за полицай. Той и съобщил, че синът й заедно със съпругата му са арестувани като причинители на тежка катастрофа и трябва да..

публикувано на 04.07.24 в 14:34

Кметът даде месец на пловдивските превозвачи "да влязат в час"

Транспортните фирми в Пловдив имат едномесечен срок да оборудват автобусите с климатици и да започнат да изпълняват курсовете си редовно. В противен случай общината ще прекрати договорите си с тях. Това обяви кметът на Пловдив Костадин Димитров. Той добави, че днес е изпратено писменно уведомление до тях с ултиматума.  Проблемите с градския..

обновено на 04.07.24 в 13:55