Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Раздават 4500 безплатни покани за откриването на Колодрума

| обновено на 17.08.15 в 15:02

Около 4 500 безплатни покани  ще предостави Общината на граждани, които желаят да присъстват на официалното откриване на  новата спортна зала Колодрума на 30 август. Първото голямо събитие, което ще се състои в новата спортна зала,  е откриващото се на 27 август Световно първенство по таекуондо с над 700  участници. 

Кметът  на Пловдив Иван  Тотев уточни, че комисията за издаване на акт 16 е насрочена за 20-ти август, четвъртък, след което новата  спортна придобивка официално ще влезе в експлоатация. 

Покани за официалната церемония по откриването на залата, която ще бъде излъчена директно по БНТ, са изпратени до всички спортни федерации,  както и до премиера Бойко Борисов, министъра на спорта Красен Кралев и  др. 

Пунктовете, на които от тази сряда  ще се предлагат покани за събитието, са павилионът пред Общината и Туристическият информационен център до Централна поща. Тотев  подчерта, че поканите, на които ще бъде указан определеният сектор, са задължителни за присъстващите.

 В програмата  по откриването ще участват  Държавна опера – Пловдив, Deep zone project и др., а режисьор на церемонията е Жоро Торнев, уточни още кметът Иван Тотев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Голяма токова авария нарушава водоподаването в Пловдив

Електрическа авария на помпена станция "Юг" е  причината тази вечер няколко района в Пловдив да останат без вода, обясниха от   ВиК.   По сигнали в социалните мрежи, засегнати пряко са  районите "Централен", "Западен" и "Южен".   Голяма част от града е с нарушено водоподаване заради токов удар от съоръжене на EVN.  Аварийни екипи работят за..

публикувано на 17.09.24 в 20:38

Хванаха 12 хитреци да хвърлят строителни отпадъци на открито

12 акта за безразборно изхвърляне на битови строителни отпадъци са съставени за седмица, съобщи главен инспектор Тодор Боюклийски, началник на сектор „Общинска полиция“. 9 от тях са за изхвърляне на отпадъци извън контейнерите, като 4-ма от нарушителите са заловени след 22 часа вечерта зад бившите Хали на ул. „Йоаким Груев“. Два от..

публикувано на 17.09.24 в 19:37

Кола пропадна в дупка на пътя в кв. "Гагарин"

В Пловдив „Мерцедес“ пропадна в дупка, вследствие на ВиК-авария.  Инцидентът е станал на бул. „Брезовско шосе“, в квартал Гагарин, пред офис на спедиторска фирма. Малко след това колата е била изтеглена, според публикация в социалните мрежи.  Според информация на сайта на ВиК – Пловдив, аварията на водопровода е станала по обяд на..

обновено на 17.09.24 в 16:10

След поредните тапи в "Южен" кметът успокои, че така ще е до Коледа

Огромни тапи се образуваха и тази сутрин в Пловдивския район Южен и на Околовръстно шосе в посока Пловдив.  Шофьори се оплакаха от задръствания по реновираната улица „Даме Груев“ и във вътрешността на квартал „Кючук Париж“, като част от тях споделяха, че придвижването до центъра им  е отнемало около 45 минути. Сигналите са изпратени и до кмета..

обновено на 17.09.24 в 16:09

Програмата на Пеещите фонтани започва с час по-рано през есента

От днес музикалната програма на Пеещите фонтани в Цар-Симеоновата градина ще започва от 20:30 часа, а не както досега от 21:30 ч., съобщават от община Пловдив.  Началният час е съобразен с по-малката продължителност на светлата част на деня и наближаването на по-студените месеци от годината. Пловдивчани и гостите на града могат да се насладят на..

публикувано на 17.09.24 в 16:07