Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха основно ремонтираната улица „Лерин“

Кметът на Пловдив Иван Тотев и кметът на Западен Димитър Колев  откриха основно ремонтираната ул. „Лерин“ в района. 

Преди да бъде преасфалтирана, изцяло е подменена и подземната инфраструктура – ВиК и кабели. Новата настилка е 2 500 квадратни метра, а по сигнал на живеещите в квартала са направени и 1 400 метра нови тротоари. Ремонтът по „Лерин“ започна през 2012 година и няколко пъти бе спиран.

2015 година е пикова за ремонтите на вътрешнокварталните улици, след като в предишните вложихме средства в основните пътни артерии, каза кметът Иван Тотев. До края на септември над 1 милиона лева ще бъдат вложени в район Северен за ремонти на улиците между булевардите „Цар Борис Трети Обединител“, „Дунав“ и „България“. Освен това с 400 000 лева, спестени при строителството на паркинга пред зала „Колодрума“ ще бъдат ремонтирани междублокови пространства в същата зона със статут на места за паркиране.

През следващата година започва подмяната на паважните настилки по улиците с асфалт. Това ще се случи по улиците „Даме Груев“, „Скопие“ и „Гладстон“ от „бул. „Руски“ до „Пещерско шосе“, поясни кметът Иван Тотев. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

20-годишен водач пострада при катастрофа край Ягодово

Катастрофа е възникнала около 17.30 ч. на входа на с. Ягодово, съобщиха от пловдивската полиция.  Според първоначалната информация, 20-годишен водач не спрял с микробуса си на знак "стоп" и бил ударен от движещ се с предимство тежкотоварен камион.  Алкохолните проби на двамата водачи са отрицателни, посочват от полицията. Младежът е откаран в..

публикувано на 19.09.24 в 17:38

Оставиха в ареста 3-мата, отвлекли и пребили мъж заради чат

Кметският наместник на хисарското село Мало Крушево и бивш кмет на Красново Цвятко Истилянов, синът му Петър и неговият приятел Валентин Джевизов остават в ареста. Това реши преди минути Районният съд в Пловдив, като мярката подлежи на обжалване пред Окръжния съд. Трима в ареста, пребили мъж за чат с жената на един от тях Тримата са..

публикувано на 19.09.24 в 17:32

Задържаха ало измамник, ощетил пенсионери с близо 27 000 лв.

Районната прокуратура в Пловдив задържа под стража за 72 часа 25-годишен мъж за извършени телефонни измами за близо 27 000 лева. Повдигнато му е обвинение за имамите, при които са пострадали двама пенсионери на 77 и 75 години. По делото е установено, че на 21 юни тази година в дома си в Пловдив непознат мъж позвънил на единия пенсионер, като се..

публикувано на 19.09.24 в 17:16

100 000 коли влизат в Пловдив всеки ден, отчете общината

Между 75 и 100 хил. моторни превозни средства всеки ден влизат в Пловдив, сочат данни на данъчната служба за регистрираните МПС на територията на община Пловдив, от "Пътна полиция" и общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта", съобщи заместник-кметът по строителство, инвестиции и общинска собственост на Община Пловдив инж. Тошо..

публикувано на 19.09.24 в 16:50

След промени в ЗДвП камерите на ТОЛ системата ще засичат средна скорост

До края на годината камерите на ТОЛ системата имат готовност да започнат да снимат за скорост, обяви в Пловдив служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова. Служебният кабинет внесе изменение в Закона за движение по пътищата, където дефинираме именно "средна скорост", за да може тя да бъде правоприлагана", каза..

обновено на 19.09.24 в 15:01