Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реформаторите и Зико заедно на изборите

| обновено на 14.09.15 в 14:29

Реформаторският блок официално обяви подкрепата си за кандидатурата на Здравко Димитров за кмет на Пловдив. Димитър Танев от Националния предизборен щаб на България на гражданите посочи, че Реформаторският блок не само подкрепя, а и издига кандидатурата на Димитров. 

Според Димитър Шишков от България на гражданите, всички различия между партиите в блока около подкрепата за Здравко Димитров са вече преодолени, същото потвърди и местният лидер на партията Савина Петкова, която отстояваше идеята България на гражданите да има свой кандидат за кмет.

От своя страна Здравко Димитров посочи, че би намалил местните данъци в Пловдив, както и таксите за детските градини. 200 фирми са закрили регистрациите си в Пловдив и високите налози са една от причините, добави той.

Предстои обявяването на кандидатите за районни кметове и общински съветници на Реформаторите в Пловдив. Според Димитров кандидатската листа ще бъде разпределена поравно между Реформаторите и инициативния комитет, който издигна кандидатурата му.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Запали се сметището на Цалапица, четири пожарни гасят пламъците

Гори депото за битови отпадъци в Цалапица. Запалването е станала късно вечерта.  Четири автомобила на пожарната се опитват да овладеят огъня, обхванал около 200 квадратни метра. Те ще останат да дежурят през цялата нощ. Над Пловдив и Стамболийски се усеща миризмата от горящото сметище, но първите данни от стационелните станции на РИОСВ не..

публикувано на 12.10.24 в 00:24

Разследват полицай от Велинград за секс с непълноетна

Полицай от РПУ Велинград е бил задържан за 24 часа, заради сигнал, че е упражнил сексуално посегателство над непълнолетно момиче. По случая е образувано досъдебно производство. Веднага след получаването на сигнала, полицейският инспектор е бил задържан от служители на "Дирекция вътрешна сигурност" на МВР със съдействието на полицаи от областното..

обновено на 11.10.24 в 19:46

В Смолян продължава полицейската акция срещу изборната търговия

Множество обекти и лица са проверени в Смолянско в рамките на продължаващата специализирана полицейска операция за превенция на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, и противодействие на конвенционалната престъпност.  В операцията участват служители от всички подразделения на областната дирекция на МВР. В част от действията са..

публикувано на 11.10.24 в 16:42

Без сериозни съгнали за изборни нарушения в Пловдив и областта

Пет сигнала за купуване на гласове са получени в Областната дирекция на МВР в Пловдив от началото на кампанията. Те са обработени и не са счетени за основателни. В 16 РИК Пловдив - град сигнали за нарушения няма, един получен в комисията на област Пловдив е предаден на Районната прокуратура.  Това стана ясно на проведената от областния..

публикувано на 11.10.24 в 16:35

Общинският съветник от Пазарджик Сашо Ангелов остава в ареста

Пазарджишкият районен съд наложи постоянен арест на общинския съветник Сашо Ангелов. Той е с обвинение за купуване на гласове и притежание на наркотици.   Преди три дни, при обиск в евангелистката църква, която той ръководи в квартал „Изток“, бяха открити половин килограм марихуана, 110 грама амфетамин, както и тетрадка с личните данни на хора и номера..

публикувано на 11.10.24 в 15:58