Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Маскиран нападател задигна 4000 лева от букмейкърски пункт в Пазарджик

Букмейкърски пункт в центъра на Пазарджик е обран снощи от неизвестен маскиран нападател. 

По данни на полицията младият мъж заплашил с пистолет намиращия се в пункта 23-годишен служител, който му предал наличния оборот от около 4000 лева. След това нападателят изчезнал. Няма пострадали хора нито вътре, нито извън пункта. 

Обирът е станал около 20,30 часа снощи, а букмейкърският клуб е на ул. „Градски пазар“ в центъра на града, обясни говорителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов. Той подчерта, че вероятно заради стреса от нападението служителят не е реагирал по най – правилния начин – вместо веднага да се обади на тел. 112, той първо позвънил на собственика на пункта, за да го информира за задигнатите пари. 

Това осигурило на крадеца аванс от време, за да изчезне. Все още се изяснява видът на пистолета на нападателя – дали е бил бутафорен, газов или огнестрелен, посочи Мирослав Стоянов. Криминалисти от Районното управление на МВР в Пазарджик разследват случая и работят по различни възможни версии за нападението. 

Продължават и разпитите на свидетели.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Автобуси сменят влаковете на Родопската теснолинейка

Временно част от влаковете на Родопската теснолинейка по направлението Септември - Добринище - Септември няма да се движат, а пътниците ще бъдат превозвани с автобуси. Причината са възникнали аварийни и технически неизправности в дизеловите локомотиви, които обслужват линията, както и невъзможност да бъдат незабавно заменени с изправни машини, докато..

публикувано на 22.08.24 в 08:33

С очна ставка и още свидетели продължава делото за убийството в Цалапица

Втори ден продължава заседанието по делото срещу Рангел Бизюрев, обвинен за убийството на Димитър Малинов в Цалапица.   Преди да продължат разпитите на свидетели ще се проведе очна ставка между Борислав Динков и Рангел Бизюрев  заради размиванията в показанията им.  Това ще стане в присъствието на адвокат Светлана Званчева, която защитава единия от..

обновено на 22.08.24 в 08:12

470 зрелостници от Пловдив и региона са на поправителна матура

Вариант номер 10 бе генериран тази сутрин за Държавния зрелостен изпит по български език и литература през сесия август- септември. Явяват се зрелостници, които не са издържали успешно изпита през предишни сесии. 6 396 зрелостници са допуснати до изпита, койтозапочва започне в 8:30 ч. и ще се проведе в 620 зали на 230 училища в страната...

обновено на 22.08.24 в 08:12

Какво ново откриха проучванията на Голямата могила в район "Южен" ?

Кметът на Пловдив Костадин Димитров и неговият заместник по култура, археология и туризъм Пламен Панов ще посетят археологическия обект Голямата могила в район „Южен“.  На място те ще бъдат посрещнати от доц. д-р Костадин Кисьов – директор на Археологическия музей и екипа му, които ще разкажат за финала на археологическите проучвания...

обновено на 22.08.24 в 08:12

Златари показват релефна украса в Бачковския манастир

Майстори златари ще демонстрират днес следобед в Бачковския манастир уменията на тракийските и средновековни занаятчии за изработка на релефна украса върху метал.   Събитието е част от събора на Българското иконографско сдружение, който се провежда там от 21 до 25 август.  Началото е в 14.00 ч.

публикувано на 22.08.24 в 07:16