Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още няма арестувани за побоя в Голям Чардак

| обновено на 13.01.16 в 16:40
Атанас Илиев
Снимка: 24часа

Все още няма арестувани за побоя и опита за грабеж на възрастната двойка в пловдивското село Голям Чардак. Припомням, че вчера премиерът Бойко Борисов даде срок до днес на разследващите да бъдат заловени и с повдигнати обвинения тримата извършители на вандалската проява. Работим много активно по досъдебното производство срещу неизвестен извършител, заяви пред Радио Пловдив говорителят на Районна прокуратура Атанас Илиев.

Наказанието, което е предвидено за грабежа - от три до десет години лишаване от свобода, ще бъде приложено и в случай, когато е опит за грабеж. Както е в конкретния случай. За нас няма никакво значение, че не са успели да им намерят парите от пенсията в къщата и да ги вземат. Уверявам ви, че се работи изключително за установяване на авторството на деянието като то момента на инцидента до настоящия момент има следствени действия, които са почти денонощни. Извършени са два огледа на местопроизшествието, разпитани са свидетели, назначени са 5 - 6 експертизи. Колегите работят изключително упорито, защото независимо, че няма предмет на престъплението, не са взети 5, 10 или 500 лева, това е последното нещо, което има отношение към обществената опасност на деянието. Нашето искрено желание е в един много кратък период да установим тримата извършители.

На въпрос днес ще има ли арестувани, Атанас Илиев заяви:

Искрено се надявам. До момента нямам такава информация, но за пореден път ви уверявам, че действително се работи много активно по досъдебното производство.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Над 120 дка земеделски площи изгоряха край Карлово

Трите големи пожара в Пловдивско вече са овладени. В  Карлово са изгорели 100 декара с овес, 10 декара фураж сено, 6 декара розови насаждения и  9 декара овощна градина. Пожарникарите успяха да спасят 430 декара други насаждения. Вероятно искра при работа на селскостопанска машина е станала причина за пожара.  Три пожара в Карловско вдигнаха на крак..

публикувано на 07.07.24 в 22:16

Три пожара в Карловско вдигнаха на крак Пожарната в неделя

В неделния следобед няколко пожара с широк фронт се разразиха в Карлово, между  селата Брезово, Дрангово и Розовец.  Пожарът в Розовец обхвана бързо сухи треви и храсти на площ около 5-6 декара.   Между Брезово и Дрангово огънят обхвана житен масив, сухи треви и храсти, както и горски масив.7  екипа огнеборци се опитват да овладеят пожара, обхванал..

публикувано на 07.07.24 в 17:23

Въздушната линейка превози пострадал мъж от вр. Ботев до УМБАЛ "Св. Георги"

Медицинският хеликоптер  е транспортирал пациент до УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив след инцидент в Стара планина. Сигналът е подаден от Планинската спасителна служба.  Това е първа реална спасителна мисия в планински условия, посочват от Хели Мед Сървиз.  От УМБАЛ "Св. Георги" съобщиха, че 39-годишният е  турист от Русе. Той е транспортиран с..

публикувано на 07.07.24 в 13:46

Нови проучвания на Асенова крепост започват археолозите

За първи път от 10 години насам ще има теренни проучвания на Асенова крепост. За това съобщиха от Регионалния исторически музей - Асеновград.  Ръководител на проучванията ще бъде археолог Запрянка Кръстева-Арабаджиева. Сумата, която Министерството на културата се очаква да отпусне е 61 808 лева.  Проучванията ще започват през август...

обновено на 07.07.24 в 08:11

На 7 юли Църквата почита Св. Неделя

Българската православна църква отбелязва деня на Света Неделя и Втората неделя след Петдесетница – на Всички български светии.  Те били християни от различни народности: едни били от местните племена, обитавали сегашната българска земя още преди идването на славяните и прабългарите, други просто пребивали тук, като войници или пленници, но носели в..

обновено на 07.07.24 в 07:53