Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обещано: Бачково ще стане още по-привлекателно!

| обновено на 14.03.16 в 15:02

Бачково да стане още по-привлекателно място за живеене и туризъм обеща новият кмет Христо Калчев от ПП ГЕРБ, които спечели  частичните местни избори. 

При висока избирателна активност той  победи кандидата на БСП Мария Бойкова  с 1 глас разлика. От общо 297 жители на Бачково с право на вот са  гласували 247. 

Битката беше тежка, но победата показва, че сме  се спряли на правилния човек, защото в малките села хората гласуват най-вече за личности,  коментира на пресконференция народният представител Силвия Хубенова. Тя изрази надежда, че новият кмет ще получи и подкрепа от община Асеновград, за да може да реализира пректите си за благоустройсво на селото и най-вече да  реши проблема с ВиК и водоснабдяването във високите части. 

Новият кмет посочи, че първо ще се заеме с видимите неща за селото, които не искат много пари –тротоари, градинки, боядисване на пейките. В сезона на наводненията ще внимаваме с обезопасяването на поречието. Ще работим  за развитие на  поклоническия туризъм и възраждане на старите традиции в селото, обеща още новият кмет. 

Да работи за обновяване на село Ново Железаре, обеща и кандидатът за кмет от ПП ГЕРБ –Петър Ненов, който отива на балотаж след проведените вчера избори. На втория тур той ще се съзтезава срещу Рангел Китенски.-ПП“Зелените”, който събра най-много гласове 105. 

По думите на Ненов, който е кмет на селото от 12 години, ако бъде избран ще продължи да управлява с местните хора и приоритетно да  решава проблемите им. Той изрази надежда на втория тур на изборите в неделя да бъде подкрепен от избирателите на кандидата на БСП –Станислав Мердажанов, който остана с трети резултат. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Проф. Радостина Александрова

Оропуче не е нов вирус, хората да не се паникьосват

Промените в климата, обезлесяването на природата не остават без последствия за хората, независимо че здравните експерти отхвърлят пряката връзка между тях и здравето ни. След агресията на Ковид -19, сега СЗО предупреждава за активизиране на някои стари вируси, но се появяват и нови, за които не сме добре информирани. Каква опасност крие..

публикувано на 21.08.24 в 10:52

Гражданите гласуват за играчи срещу системата

"Няма опасност за държавността, защото дори и с конституционните промени няма вероятност страната да остане без действащо Правителство. Или ще продължи действието на Правителството на Димитър Главчев, или ще се намери процедура за избор на ново. Президентът обаче в тази ситуация умело демонстрира слабостите на промените в Конституцията и затова се се..

публикувано на 21.08.24 в 10:47

Нов проект подкрепя деца със специфични потребности

Днес стартира нов проект „Помогни ми да се справя сам“, който е насочен към деца със специфични образователни потребности в Пловдив. Той е на Лицензиран Монтесори център „Първи стъпки“ и ще предоставя безплатни услуги за децата от квафилицирани специалисти в различни области. „Работата с деца със специфични образователни подребности..

обновено на 20.08.24 в 10:39

Рано е да се говори за конституционна криза

Все още е рано да се говори за конституционна криза. Въпреки странната ситуация, все пак сме в полето на действие на конституцията.  Това коментира конституционалистът доцент Христо Паунов по повод отказа на президента Румен Радев да подпише указа за служебния проектокабинет на Кожарева. Доц. Христо Паунов припомни, че след промените в..

публикувано на 20.08.24 в 10:35
Атанас Славов

Конституционна криза няма, Радев упражни свое правомощие

Смятам, че не е налице конституционна криза. Защото президентът упражни своето правомощие по Конституция да не подпише и да не издаде указ за назначаване на служебно правителство, тъй като не е съгласен с предложения състав. В тази хипотеза президентът има право да не подпише указа. Това заяви в интервю за предаването „Точно днес“ на Радио..

публикувано на 20.08.24 в 10:08