Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Роми искат оставка, не чистели Столипиново

| обновено на 24.04.16 в 16:43

Оставката на директора на ОП "Чистота" Иван Стоянов поискаха  около стотина роми  от квартал Столипиново. На Стария пазар на улица "Елба"  те протестираха срещу липсата на контейнери и  нередовното  почистване на сметищата и улиците.

 Пловдивският общински съветник Айри Мурад, който  организира протеста  в Столипиново, заяви, че липста на контейнери е причината по улиците и пред блоковете да има боклук. " Досега не са чистили в неделя, сега заради протеста са дошли сутринта и са изхвърлили боклука от контейнерите, а останалия не са взели", така обясни той купищата боклук около контейнерите и пред някои от жилищните блокове. "Квартала не се чисти и не се събират боклуците извън контейнерите",  беше категоричен той. "От няколко дни в махалата има полусъборено дърво, над 15 метра е, между къщите, и всеки момент може да падне и събори няколко къщи. Хората се страхуват. Подал съм сигнал, обещават, но не идват", допълни той.  

Нерегламентираните сметища пред блоковете общинският съветник обясни отново като следствие на това, че няма достатъчно контейнери и от "Чистота" не си вършат работата.  "Никой не хвърля боклук от терасите", твърдяха протестиращите. Въпреки  една политнала торбичка с боклук върху камарата пред един от  блоковете.

"Не знаех, че протестът е на християнския празник Цветница", каза още Айри Мурад "- Ако знаех, нямаше  да е на този ден. Извинявам се на християните и ги поздравявам с празника". 

Съветниците от Реформаторския блок се разграничиха от действията на Айри Мурат. Идеята за това изобщо не е обсъждана в групата „Да решаваме заедно”, част от която е Реформаторският блок”, обяви председателката на групата Пепа Деведжиева. „В „Столипиново” действително има проблем с чистотата и много нерегламентирани сметища. Но поддържането на хигиената е двустранен процес - „Чистота” е длъжна да разчиства отпадъците, но и гражданите от „Столипиново” трябва да се научат да пазят”, коментира още Деведжиева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Голяма токова авария нарушава водоподаването в Пловдив

Електрическа авария на помпена станция "Юг" е  причината тази вечер няколко района в Пловдив да останат без вода, обясниха от   ВиК.   По сигнали в социалните мрежи, засегнати пряко са  районите "Централен", "Западен" и "Южен".   Голяма част от града е с нарушено водоподаване заради токов удар от съоръжене на EVN.  Аварийни екипи работят за..

публикувано на 17.09.24 в 20:38

Хванаха 12 хитреци да хвърлят строителни отпадъци на открито

12 акта за безразборно изхвърляне на битови строителни отпадъци са съставени за седмица, съобщи главен инспектор Тодор Боюклийски, началник на сектор „Общинска полиция“. 9 от тях са за изхвърляне на отпадъци извън контейнерите, като 4-ма от нарушителите са заловени след 22 часа вечерта зад бившите Хали на ул. „Йоаким Груев“. Два от..

публикувано на 17.09.24 в 19:37

Кола пропадна в дупка на пътя в кв. "Гагарин"

В Пловдив „Мерцедес“ пропадна в дупка, вследствие на ВиК-авария.  Инцидентът е станал на бул. „Брезовско шосе“, в квартал Гагарин, пред офис на спедиторска фирма. Малко след това колата е била изтеглена, според публикация в социалните мрежи.  Според информация на сайта на ВиК – Пловдив, аварията на водопровода е станала по обяд на..

обновено на 17.09.24 в 16:10

След поредните тапи в "Южен" кметът успокои, че така ще е до Коледа

Огромни тапи се образуваха и тази сутрин в Пловдивския район Южен и на Околовръстно шосе в посока Пловдив.  Шофьори се оплакаха от задръствания по реновираната улица „Даме Груев“ и във вътрешността на квартал „Кючук Париж“, като част от тях споделяха, че придвижването до центъра им  е отнемало около 45 минути. Сигналите са изпратени и до кмета..

обновено на 17.09.24 в 16:09

Програмата на Пеещите фонтани започва с час по-рано през есента

От днес музикалната програма на Пеещите фонтани в Цар-Симеоновата градина ще започва от 20:30 часа, а не както досега от 21:30 ч., съобщават от община Пловдив.  Началният час е съобразен с по-малката продължителност на светлата част на деня и наближаването на по-студените месеци от годината. Пловдивчани и гостите на града могат да се насладят на..

публикувано на 17.09.24 в 16:07