Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обвиниха пловдивската полиция в произвол

| обновено на 01.06.16 в 14:41

Съпругата и адвокатът на полицая, задържан след убийството на родителите му в Пловдив, съобщиха пред медиите, че Венцислав Караджов е бил подложен на брутален полицейски тормоз и психологически натиск.   

Адвокат Зоя Тошкова съобщи, че е подала жалба до ръководството на ОДП – Пловдив за незаконните, според нея, методи на разпит и полицейски произвол, упражнен към цялото семейство на Венцислав Карджов. Тя е депозирала жалба и до Агенцията за закрила на детето, заради, по думите и, недопустим психологически тормоз към сина на Караджови да признае неверни данни. 

Съпругата Каля Караджова разказа, че е била насилвана да признае че мъжът и е извършил кървавото убийство, а тя е негов съучастник.  По думите и, техният малолетен син е бил  принуден да излъже, че е стрелял с пистолета на баща си, заради което Венцислав Караджов в момента е в ареста по такова обвинение.  

Цялото семейство е било насилвано с недопустими методи и явен тормоз да посочи синът на убитите възрастни хора  като пряк извършител, заяви адвокат Зоя Тошкова.  

За целта  Венцислав е бил заплашван, че ако не признае, ще бъдат компрометирани неговите близки и роднини, включително подхвърляйки им наркотици, за да бъдат опозорени,  добави и съпругата му Каля Караджова. Тя посочи заместник-директора на ОДП – Пловдив Георги Георгиев и началника на сектор Криминална полиция Васил Саватинов като хората, които са я заплашвали с брутални, според нея,  методи да признае съучастие в убийството.  

Жената е разпитвана дълги часове в обстановка на заплахи към нея и семейството и, като дори е била демонстративно окована с белезници, разказа адвокатът на семейството  Зоя Тошкова. Според нея криминалистите са  приложили същите груби похвати към майка и, докарана за разпит специално от София и също принуждавана да признае организирането на двойното убийство. 

Самата Зоя Тошкова е била следовател и твърди, че приложените методи са абсолютно незаконни. 

От пресцентъра на областната дирекция на МВР съобщиха, че ще оповестят своята позиция, след като се запознаят с огласените данни. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Голяма токова авария нарушава водоподаването в Пловдив

Електрическа авария на помпена станция "Юг" е  причината тази вечер няколко района в Пловдив да останат без вода, обясниха от   ВиК.   По сигнали в социалните мрежи, засегнати пряко са  районите "Централен", "Западен" и "Южен".   Голяма част от града е с нарушено водоподаване заради токов удар от съоръжене на EVN.  Аварийни екипи работят за..

публикувано на 17.09.24 в 20:38

Хванаха 12 хитреци да хвърлят строителни отпадъци на открито

12 акта за безразборно изхвърляне на битови строителни отпадъци са съставени за седмица, съобщи главен инспектор Тодор Боюклийски, началник на сектор „Общинска полиция“. 9 от тях са за изхвърляне на отпадъци извън контейнерите, като 4-ма от нарушителите са заловени след 22 часа вечерта зад бившите Хали на ул. „Йоаким Груев“. Два от..

публикувано на 17.09.24 в 19:37

Кола пропадна в дупка на пътя в кв. "Гагарин"

В Пловдив „Мерцедес“ пропадна в дупка, вследствие на ВиК-авария.  Инцидентът е станал на бул. „Брезовско шосе“, в квартал Гагарин, пред офис на спедиторска фирма. Малко след това колата е била изтеглена, според публикация в социалните мрежи.  Според информация на сайта на ВиК – Пловдив, аварията на водопровода е станала по обяд на..

обновено на 17.09.24 в 16:10

След поредните тапи в "Южен" кметът успокои, че така ще е до Коледа

Огромни тапи се образуваха и тази сутрин в Пловдивския район Южен и на Околовръстно шосе в посока Пловдив.  Шофьори се оплакаха от задръствания по реновираната улица „Даме Груев“ и във вътрешността на квартал „Кючук Париж“, като част от тях споделяха, че придвижването до центъра им  е отнемало около 45 минути. Сигналите са изпратени и до кмета..

обновено на 17.09.24 в 16:09

Програмата на Пеещите фонтани започва с час по-рано през есента

От днес музикалната програма на Пеещите фонтани в Цар-Симеоновата градина ще започва от 20:30 часа, а не както досега от 21:30 ч., съобщават от община Пловдив.  Началният час е съобразен с по-малката продължителност на светлата част на деня и наближаването на по-студените месеци от годината. Пловдивчани и гостите на града могат да се насладят на..

публикувано на 17.09.24 в 16:07