Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обвиниха Венцислав Караджов за разстрела на родителите му, той е почнал да дава показания!

| обновено на 03.06.16 в 14:47

Окръжна прокуратура-Пловдив повдигна обвинение на полицая Венцислав Караджов за убийството на родителите му - Божура и Цветан Караджови, които бяха открити разстреляни в близост до дома им в квартал „Смирненски“. 


Следобед Венцислав Караджов сам е пожелал да даде подробни обяснения, съобщиха от прокуратурата. Разпитът продължава вече няколко часа  под надзора на следовател и в присъствието на  адвокат.

По тази причина Окръжна прокуратура-Пловдив ще внесе искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него в събота, 4 юни. 

Божурка и Цветан Караджови са разстреляни на 15 май- се казва в обвинителния акт. Оттогава до днес публичната информация за престъплението премина през през ред предположения, но все свързани с тежките отношения, които възрастните хора са имали със сина си – Венцислав. 

Скандалите били за имоти. В хода на разследването се разбра, че обвиненият бивш полицай от икономическа полиция е имал твърде либерално отношение към оръжието си, с което дори е организирал тренировъчни стрелби на 15 годишния си син. С обвинение за това той бе задржан и вече е в ареста. 

От вчера там е и съпругата му Каля, която през седмицата се оплака публично от полицейски произвол и натиск от страна на разследващите да признае, че съпругът и е убил родителите си, а тя му е била съучастник. Подобна психологическа преса, според нея е била наложена и на сина им, както и на нейната майка.

Днес от прокуратурата обявиха, че обвинение за двойния разстрел получава само 45 годишния  Венцислав. Неговото престъплението е квалифицирано като предумишлено убийство с користна цел.

Обоснованато предположение се основава на експертизи, разпити на свидетели, извършени огледи, претърсвания и изземвания, разпознаване и други процесуално-следствени действия.

Ако престъплението се докаже в съда Караджов може да остане зад решетките до живот.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Голяма токова авария нарушава водоподаването в Пловдив

Електрическа авария на помпена станция "Юг" е  причината тази вечер няколко района в Пловдив да останат без вода, обясниха от   ВиК.   По сигнали в социалните мрежи, засегнати пряко са  районите "Централен", "Западен" и "Южен".   Голяма част от града е с нарушено водоподаване заради токов удар от съоръжене на EVN.  Аварийни екипи работят за..

публикувано на 17.09.24 в 20:38

Хванаха 12 хитреци да хвърлят строителни отпадъци на открито

12 акта за безразборно изхвърляне на битови строителни отпадъци са съставени за седмица, съобщи главен инспектор Тодор Боюклийски, началник на сектор „Общинска полиция“. 9 от тях са за изхвърляне на отпадъци извън контейнерите, като 4-ма от нарушителите са заловени след 22 часа вечерта зад бившите Хали на ул. „Йоаким Груев“. Два от..

публикувано на 17.09.24 в 19:37

Кола пропадна в дупка на пътя в кв. "Гагарин"

В Пловдив „Мерцедес“ пропадна в дупка, вследствие на ВиК-авария.  Инцидентът е станал на бул. „Брезовско шосе“, в квартал Гагарин, пред офис на спедиторска фирма. Малко след това колата е била изтеглена, според публикация в социалните мрежи.  Според информация на сайта на ВиК – Пловдив, аварията на водопровода е станала по обяд на..

обновено на 17.09.24 в 16:10

След поредните тапи в "Южен" кметът успокои, че така ще е до Коледа

Огромни тапи се образуваха и тази сутрин в Пловдивския район Южен и на Околовръстно шосе в посока Пловдив.  Шофьори се оплакаха от задръствания по реновираната улица „Даме Груев“ и във вътрешността на квартал „Кючук Париж“, като част от тях споделяха, че придвижването до центъра им  е отнемало около 45 минути. Сигналите са изпратени и до кмета..

обновено на 17.09.24 в 16:09

Програмата на Пеещите фонтани започва с час по-рано през есента

От днес музикалната програма на Пеещите фонтани в Цар-Симеоновата градина ще започва от 20:30 часа, а не както досега от 21:30 ч., съобщават от община Пловдив.  Началният час е съобразен с по-малката продължителност на светлата част на деня и наближаването на по-студените месеци от годината. Пловдивчани и гостите на града могат да се насладят на..

публикувано на 17.09.24 в 16:07