Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинските председатели на БСП в региона са сменени на 100%

И през следващите четири години Георги Гергов ще ръководи структурите на социалистическата партия в Пловдивска област. Бизнесменът-политик бе преизбран за втори мандат като председател на Областния съвет на БСП в Пловдив.  Като задача №1 на новото ръководство Гергов определи вътрешнопартийното допитване за президентските избори. То започва на 27 юни и ще завърши на 3 юли.

Новото ръководство на социалистическата партия е решено да чуе какво мислят партийните членове, посочи Гергов и подчерта: „Времето на едноличните решения свърши.” Припомням, новият стар председател на ОблС на БСП Георги Гергов е и член на Изпълнителното бюро на БСП с ресор „Коалиционната политика”. Той лично помогна за избирането на Корнелия Нинова на лидерския пост в социалистическата партия.

 

В събота активът на партията от Пловдивска област ще се събере в Пловдивския панаир за лична среща с новия председател на БСП Корнелия Нинова. Очаква се на първата дискусия с новото ръководство на червената партия пловдивските социалисти да поставят най – неотложните за решаване проблеми в БСП.

В интервю за Радио Пловдив Георги Гергов съобщи, че общинските председатели в региона са сменени почти на 100 процента. 

За президентските избори ще търсим човек с ляво мислене и обединение в цялото ляво и в центъра за президентските избори, каза той. Трябва да изберем президент, който да не разделя нацията, посочи още новият стар председател на БСП в областта.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Милен Любенов

Загърбване на политическото его ще ни извади от кризата

Това, което наблюдаваме е демонстрация на определени политически фактори с голямо политическо его, което няма място в политиката. За да вървим напред като общество и държава  е време политиците да отстъпят от своето его. Това коментира политолога доц. Милен Любенов. Според него след протестите, които бяха организирани от служители на МВР и..

публикувано на 22.08.24 в 10:20
Проф. Радостина Александрова

Оропуче не е нов вирус, хората да не се паникьосват

Промените в климата, обезлесяването на природата не остават без последствия за хората, независимо че здравните експерти отхвърлят пряката връзка между тях и здравето ни. След агресията на Ковид -19, сега СЗО предупреждава за активизиране на някои стари вируси, но се появяват и нови, за които не сме добре информирани. Каква опасност крие..

публикувано на 21.08.24 в 10:52

Гражданите гласуват за играчи срещу системата

"Няма опасност за държавността, защото дори и с конституционните промени няма вероятност страната да остане без действащо Правителство. Или ще продължи действието на Правителството на Димитър Главчев, или ще се намери процедура за избор на ново. Президентът обаче в тази ситуация умело демонстрира слабостите на промените в Конституцията и затова се се..

публикувано на 21.08.24 в 10:47

Нов проект подкрепя деца със специфични потребности

Днес стартира нов проект „Помогни ми да се справя сам“, който е насочен към деца със специфични образователни потребности в Пловдив. Той е на Лицензиран Монтесори център „Първи стъпки“ и ще предоставя безплатни услуги за децата от квафилицирани специалисти в различни области. „Работата с деца със специфични образователни подребности..

обновено на 20.08.24 в 10:39

Рано е да се говори за конституционна криза

Все още е рано да се говори за конституционна криза. Въпреки странната ситуация, все пак сме в полето на действие на конституцията.  Това коментира конституционалистът доцент Христо Паунов по повод отказа на президента Румен Радев да подпише указа за служебния проектокабинет на Кожарева. Доц. Христо Паунов припомни, че след промените в..

публикувано на 20.08.24 в 10:35