Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мечка нападна и рани мъж в Смолянско

Снимка: БГНЕС

Мечка нападна и рани човек в дере край смолянския връх "Ком". 55-годишният Панайот Парев от смолянското село Люлка бил за гъби в гората, когато животното го нападнало и ранило. Мъжът е настанен за лечение в смолянската болница без опасност за живота. 

Панайот бил сам в гората, когато мечката го нападнала, разказва негов съсед.

Тя го захапала за ръката, прехвърлил я, отскубнал се и побягнал. Разказа, че мечката се опитала да го заобиколи, чул че се обажда и малко мече, и бягала, бягал, докато стигнал до селото ранен. В съзнание е, само че цялата му ръка беше в кръв. И по гърба има следи от мечката.

Помогнала му е Емилия Янска от Центъра за спешна медицинска помощ.

Стабилен е пациентът за момента. С тежка рана на предмишницата. Няма опасност за живота му. Няма голяма кръвозагуба.

В болницатапристигна и синът на пострадалия човек.

Той ни е баща и винаги ни е помагал в живота, и хубаво, че е оцелял. От мечка трудно хора се отървават, но е извадил късмет.

Областният управител Недялко Славов е поискал разрешение за отстрел на мечката.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Трафикът при областната управа в Пловдив се отпуши

Пуснаха  движенито по ремонтираната част на бул. "Васил Априлов" в отсечката от моста на река Марица до кръстовището с бул. „Шести септември“. С това значително ще се отпуши трафикът в града. Движенито по пътната артерия е спокойно.  Аварийния ремонт приключи предсрочно. Той трябваше да е готов до 15 септември, но от днес вече движението в участъка е..

публикувано на 23.08.24 в 09:11

Пазарджик е домакин на две национални спортни състезания

Малди спортисти от цялата страна ще мерят сили в две спортни прояви, които се провеждат от днес до неделя в Пазарджик - Републиканско първенство по модерен петобой и Турнир „Христо Чочев - Мемориал”.  Спортистите ще се състезават в няколко дисциплини – фехтовка, бягане с препятствия, плуване и комбинирана дисциплина. Състезанията се..

публикувано на 23.08.24 в 08:58

Петчленно турско семейство катастрофира на магистрала "Тракия" край Пазарджик

Мъж, жена и три деца са пострадали при катастрофа рано тази сутрин на магистрала „Тракия“. Те са турски граждани и автомобилът им е катастрофирал на 92-я км на магистралата в платното по посока София.  Сигналът е подаден на тел. 112 около 6,30 часа, съобщи говорителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов.  Всички са транспортирани в болница..

публикувано на 23.08.24 в 08:28

Край на задръстванията до областната управа в Пловдив

Приключва ремонтът на бул. „Васил Априлов“ между моста на река Марица и кръстовището с бул. „Шести септември“. На място тази сутрин кметът Костадин Димитров ще присъства на отварянето на отсечката за движение.  С приключването на ремонта се решава и проблемът с честите ВиК – аварии в района. Решението за смяна на водопроводната мрежа бе взето в..

обновено на 23.08.24 в 07:49

Трети ден съдът изслушва свидетели по делото „Цалапица“

С разпит на свидетели трети ден продължава делото срещу Рангел Бизюрев, обвинен в убийството на Димитър Малинов от Цалапица. В хода на делото трябва да бъдат разпитани 37 свидетели и 14 вещи лица.  В двата дни от началото на процеса вече са разпитани над 20 свидетели, които предоставиха данни за случилото се в нощта на убийството на 20 юли..

обновено на 23.08.24 в 07:49