Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шофьор с отнета книжка загина при катастрофа край село Войсил

До инцидента се е стигнало след като лек автомобил „Рено”, който се движил в посока Съединение, излязъл вдясно извън пътя и се преобърнал в напоителен канал. На място издъхнал 51-годишният шофьор от Пловдив, който пътувал сам в колата. 

Допълнителна справка показала, че мъжът е с отнето свидетелство за правоуправление. По случая е образувано досъдебно производство. Уведомена е Окръжна прокуратура – Пловдив. Причините и обстоятелствата около пътния инцидент се изясняват. 

При друг пътен инцидент беше ранена жена бе ранена в Асеновград. По първоначални данни движещ се на заден ход на кръстовище лек автомобил „Рено” блъснал пресичащата пътното платно 59-годишна пешеходка. 

След медицински прегледи пострадалата е освободена за домашно лечение със счупена ръка. По случая е образувано досъдебно производство в РУ – Асеновград.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Президентът излетя като втори пилот на изтребител F-16

Президентът Румен Радев излетя като втори пилот на изтребител F-16, пилотиран от италиански летец.  Демонстрационният полет от авиобаза Граф Игнатиево продължава около 40 минути, за да може президентът да се убеди във възможностите на американския изтребител.  По-късно днес държавният глава ще удостои с Почетен знак на президента бригаден генерал..

публикувано на 13.09.24 в 09:56

Двама пострадаха при катастрофа край Садово

Двама души са пострадали при тежка катастрофа, станала тази сутрин край Садово.  От полицията уточняват, че сигналът за възникнало ПТП в района на 242 км на главен път І-8 е подаден около 5,30 ч. По първоначални данни е настъпил челен удар между два леки автомобила.  Пострадали са водачите - 67-годишна жена и 41-годишен мъж, които на настанени в..

публикувано на 13.09.24 в 09:34

„Бизнесът за Пловдив“ иска спешни мерки за справяне с безводието

Сдружение „Бизнесът за Пловдив“ подкрепя искането за спешни мерки за справяне с безводието и изсичането на горите, като двете направления са неразривно свързани.  В позиция до медиите от сдружението обръщат  внимание, че неглижирането на системни проблеми в управлението на водите и горите е довело до срива. "Десетки хиляди българи са без вода..

публикувано на 13.09.24 в 09:10

Пожарникарите отбелязват професионалния си празник

Пловдивските пожарникари ще отбележат професионалния си празник с ритуал по отдаване на почит към на паметта на загиналите при изпълнение на служебните си задължения огнеборци.  Пред паметната плоча в двора на Първа районна служба на пожарната на ул. „Преслав“ ще бъдат поднесени венци и цветя.  По време на церемонията ще бъдат обявени имената на..

публикувано на 13.09.24 в 09:02

АМТИИ открива новата учебна година

Музикалната академия в Пловдив открива новата учебна година.  Ректорът на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство “Проф. Асен Диамандиев“ Жан Пехливанов ще поздрави първокурсниците в концертната зала на висшето учебно заведение.  Деканите на отделните факултети ще раздадат студентските книжки. Предвидени са музикални и танцови..

публикувано на 13.09.24 в 08:37