Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОбС скъса концесиите на подлеза на аптека "Марица" и стадион "Тодор Диев"

| обновено на 13.09.16 в 15:36

Общинският съвет на Пловдив прекрати концесията на „Рента груп плюс”за подлеза на аптека „Марица”. Решението беше взето от Общинския съвет на Пловдив с 38 гласа „за”. 

До него се стигна след като не са представени доказателства от страна на фирматна за изпълнение на задължителната концесионна програма.

Местният парламент прекрати и концесията за стадион „Тодор Диев” в район Южен.

Причината е, че концесионерът не е изготвил инвестиционна програма за 5 милиона и 100 хиляди лева и не е привел стадиона според изискванията на ФИФА и УЕФА. 

Предложението беше прието след кратък дебат, в който Дани Каназирева поиска прецизиране на мотивите за разваляне на концесията. Слави Георгиев от ПФ предложи концесията да се развали след като Община Пловдив има своя визия за стадиона. Той  предложи и да се отложи гласуването за да се реши какво ще се случи с децата от ФК „Спартак”, но то не бе подкрепено в зала. Съветниците приеха развалянето на концесията с гласа 31 „за”. Спас Гърневски от ГЕРБ подчерта, че никой не гони  ФК „Спартак Пловдив”. Община Пловдив просто си връща собствеността, коментира Гърневски.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Голямо количество от радиоактивния метал америций е открито в Пловдив

Голямо количество от изключително скъпия метал америций е открито при секретна операция на Окръжната прокуратура в Пловдив, МВР и държавна агенция „Национална сигурност". Америцият е вид изотоп, който се съхранява при специални условия заради неговото йонизиращо лъчение. Металът е изключително скъп и според източници на БНТ е открит и иззет от къща в..

обновено на 20.09.24 в 11:51

Членовете на СИК от квотата на ДПС ще бъдат разпределени служебно

Напрежение между представителите на фракциите в ДПС възникна при консултациите за разпределението на членовете на СИК в Пловдив- град. Причината е, че от ДПС - Ново начало на Делян Пеевски и от Алиансът за права и свободи, лоялни на Ахмед Доган, предложиха по 459 членове. Това е недопустимо, защото разпределението на база на миналите избори дава..

публикувано на 20.09.24 в 11:27

"Водопада фест" с кулинарно шоу и базар започва в Карлово

Истинска кулинарна фиеста ще има този уикенд в Карлово.  В града идват кметовете на Созопол и Тутракан, за да представят ястия от морски и речни дарове. Кулинарното шоу е част от базар на занаятите и на храните и напитките, подготвен за второто издание на Водопада фест. Проявите започват тази вечер с концерт на ансамбъл „Българе“ на площад „20..

публикувано на 20.09.24 в 09:21

В Хисаря започва съборът "Хайдут Генчо"

За поредна година от 20 до 22 септември в хисарския квартал Момина баня ще се проведе съборът „Хайдут Генчо 2024“. Организатори са общината в курортния град и Сдружение Наследство Хисаря.  Официалното откриване е тази вечер от 18:30 ч. В рамките на събора утре вечер (21 септември), ще се проведе възстановка "Хайдут Генчо". След възстановката..

публикувано на 20.09.24 в 08:25

Започват консултациите за състава на СИК за вота на 27 октомври

Консултации за състава на секционните избирателни комисии за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври ще се проведат днес в Пловдив. Консултациите ще се проведат от 11.00 часа в сградата на Община Пловдив, пл. „Стефан Стамболов” № 1, Заседателна зала – 2 етаж.

публикувано на 20.09.24 в 08:20