Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

УМБАЛ „Свети Георги“ осигури секции за гласуване на своите пациенти

На територията на болницата има 4 секции – 1 е към Район „Централен“, 3 са в Район „Западен“

Общо 426 пациенти ще имат възможност да упражнят на 6 ноември правото си на глас в четирите секции на здравното заведение.

В База 1 на болницата на бул. „Васил Априлов“  №15 А, на територията на Клиниката по кожни болести, е разположена секция №102 на район „Централен“. В нея ще гласуват 68 пациенти.

Останалите три секции са в База 2 на бул. „Пещерско шосе“ №66, в Район „Западен“, и в тях ще гласуват 358 пациенти.

Секции 49 и 50 са в Хирургическия блок. Първата е се намира  на 5-ия етаж в Клиниката по ортопедия и травматология и в нея ще гласуват всички, които се лекуват в клиничните звена от 1-ви до 5-и етаж включително.

На 11-ия етаж във Клиниката по специална хирургия се намира Секция №50 и в нея ще гласуват пациентите от стационарите от 6-и до 12-и етаж.

Секция №51 ще бъде в административната сграда на Клиниката по инфекциозни болести. В нея правото си на глас ще упражнят пациентите от трите лечебни блока на клиниката и от Отделението по фтизиатрия към Клиниката по пневмология, което се намира в сграда в съседство с административния блок.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Присъда от 4 години затвор получи насилникът на Ванеса

Присъда от четири години затвор получи 30-годишният Цветомир Пенков от районния съд в Пловдив заради домашното насилие над жената, с която живели на семeйни начала и имат малко дете. Лишаването от свобода той ще изтърпи при първоначален строг режим.  Насилникът признава вината си. Има сключено споразумение с прокуратурата, което е одобрено от..

обновено на 13.09.24 в 18:09

Загинали са и двамата пилоти на разбилия се в "Граф Игнатиево" самолет

Двамата пилоти на катастрофиралия днес по обед военен самолет за загинали, съобщи на брифинг в базата министърът на отбраната Атанас Запрянов. Съболезнования за загубата изрази служебният премиер Димитър Главчев, който също пристигна на място. Това са инструкторите майор Петко Димитров на 51 години и и ст. лейтенант Венцислав Докин на 28 години...

обновено на 13.09.24 в 17:49

Отворено е движението през кръговото на Централна гара

Отвориха за движение кръговото кръстовище до Централна жп гара в Пловдив. В 17:10 ч. тръгна първият автомобил.  На отварянето на кръстовището бяха кметът на Пловдив Костадин Димитров и заместниците му Тошо Пашов и Иван Стоянов.  "Поетите ангажименти от нас и от изпълнителите към НКЖИ, втори обект за два дни, с оглед на предстоящият първи учебен ден,..

обновено на 13.09.24 в 17:49

Учебно - боен самолет се разби на авиобаза Граф Игнатиево

Двуместен учебно - боен самолет L – 39 ZA  катастрофира в авиобаза Граф Игнтаиево.  Инцидентът е станал при подготовката на утрешните демонстрации. Пет екипа на пожарната гасиха огъня на мястото на инцидента. Кадри, веднага след него показваха гъст облак дим в района на военното летище. Заради трагичния инцидент МО отмени планираното за утре..

обновено на 13.09.24 в 17:48

Обявиха обществената поръчка за нова сграда на МГ

Община Пловдив обяви обществената поръчка за проектиране, надзор и строителство на нова сграда на Математическата гимназия. Цената на всички дейности е 30 милиона лева без ДДС. Предвидено е  училището да има ще има 6 корпуса - учебен блок, администрация, сектор "Здравеопазване" и библиотечно-информационен център, корпус за спорт, център..

обновено на 13.09.24 в 17:48