Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Намаляват тежестта върху бизнеса, върнаха 8.5 милиона лева на КЦМ

Осем милиона и 400 хиляди лева ще бъдат върнати на КЦМ 2000 АД като облекчения по Наредбата за намаляване на тежестта върху бизнеса, свързана с разходите за възобновяема енергия. 

Това обяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова на кратка церемония, на която връчи удостоверение за намаляване на разходите на изпълнителния директор на КЦМ АД Стоян Пехливанов. 

КЦМ 2000 АД е една от първите компании в България, която получи такова удостоверение. От облекченията, свързани с разходите за възобновяема енергия, ще се възползват общо 148 български фирми. 

От такива облекчения от години се ползва европейският бизнес, но българските компании бяха поставени в неравностойно положение и от това страдаше тяхната конкурентоспособност, подчерта министър Петкова. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Трафикът при областната управа в Пловдив се отпуши

Пуснаха  движенито по ремонтираната част на бул. "Васил Априлов" в отсечката от моста на река Марица до кръстовището с бул. „Шести септември“. С това значително ще се отпуши трафикът в града. Движенито по пътната артерия е спокойно.  Аварийния ремонт приключи предсрочно. Той трябваше да е готов до 15 септември, но от днес вече движението в участъка е..

публикувано на 23.08.24 в 09:11

Пазарджик е домакин на две национални спортни състезания

Малди спортисти от цялата страна ще мерят сили в две спортни прояви, които се провеждат от днес до неделя в Пазарджик - Републиканско първенство по модерен петобой и Турнир „Христо Чочев - Мемориал”.  Спортистите ще се състезават в няколко дисциплини – фехтовка, бягане с препятствия, плуване и комбинирана дисциплина. Състезанията се..

публикувано на 23.08.24 в 08:58

Петчленно турско семейство катастрофира на магистрала "Тракия" край Пазарджик

Мъж, жена и три деца са пострадали при катастрофа рано тази сутрин на магистрала „Тракия“. Те са турски граждани и автомобилът им е катастрофирал на 92-я км на магистралата в платното по посока София.  Сигналът е подаден на тел. 112 около 6,30 часа, съобщи говорителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов.  Всички са транспортирани в болница..

публикувано на 23.08.24 в 08:28

Край на задръстванията до областната управа в Пловдив

Приключва ремонтът на бул. „Васил Априлов“ между моста на река Марица и кръстовището с бул. „Шести септември“. На място тази сутрин кметът Костадин Димитров ще присъства на отварянето на отсечката за движение.  С приключването на ремонта се решава и проблемът с честите ВиК – аварии в района. Решението за смяна на водопроводната мрежа бе взето в..

обновено на 23.08.24 в 07:49

Трети ден съдът изслушва свидетели по делото „Цалапица“

С разпит на свидетели трети ден продължава делото срещу Рангел Бизюрев, обвинен в убийството на Димитър Малинов от Цалапица. В хода на делото трябва да бъдат разпитани 37 свидетели и 14 вещи лица.  В двата дни от началото на процеса вече са разпитани над 20 свидетели, които предоставиха данни за случилото се в нощта на убийството на 20 юли..

обновено на 23.08.24 в 07:49