Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Самоуправството не е начинът община Пловдив да си върне стадион "Векта"

| обновено на 15.12.16 в 19:20

Община Пловдив ще обжалва пред Върховния касационен съд решението на окръжния съд, с което футболен клуб „Векта“ получава правото да стопанисва стадиона до плувен комплекс „Нептун“. 

Според окръжните магистрати общината, независимо че е собственик на имота, не е имала право по насилствен начин да отнема стадиона от Петър Никленов, въпреки изтичането на концесията. Съдът смята, че след като община Пловдив е предоставила имота за управление на концесионера, е трябвало да предприема законови процедури за връщането му, а не да пристъпва към самоуправство.

Юристът Мирослава Сукарева от дирекция „Общинска собственост“ коментира, че и при обжалването основният мотив ще бъде, че имотът е законосъобразно отнет от този, който го ползва и припомни, че на първа инстанция са спечелили делото. Все още в общинската администрация не са получили съдебното решение от 9 декември, а срокът за обжалване е един месец от датата на получаването.

Общината трябва да върне владението на футболния клуб над целия парцел и да заплати над 6 6хиляди разходи и това подлежи на изпълнение, каза собственикът на ФК „Векта“ Петър Никленов. Той определи като вандалски и в разрез с всякаква законност действията на общината. Ще стартират много дела, предупреждавах ги да не ме закачат, но това, което направиха е чудовищно, заяви Никленов.

Припомням, че през март, след протести и два неуспешни опита преди това, Община Пловдив иззе при специализирана полицейска акция спортен комплекс „Векта“. Концесията на обекта изтече миналата година и не беше подновена.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Дъждовете подминават Пловдив, температури до 25 градуса

Днес ще духа слаб източен, в Източна България – до умерен северен вятър. Минималните температури ще са между 9 и 14 градуса, максималните – предимно между 20 и 25.  Температурите в централните и източните райони от страната ще са над 20 градуса, в Пловдив – 25 градуса. В планините ще преобладава облачно време. Валежи от дъжд ще има главно в..

обновено на 19.09.24 в 08:42

59 по-малко загинали в катастрофи у нас тази година

Общо 26 души са ранени при пътни инциденти в страната през изминалото денонощие, няма загинали, съобщават от МВР.   От началото на месеца жертвите на катастрофи у нас са 20, а ранените – над 520.  От началото на годината при пътни произшествия в България са загинали 318 души, а ранените са близо 6500.  При сравнение със същия период на миналата..

публикувано на 19.09.24 в 08:42

Рекордни приходи събра фестивалът "Нощ на ангелите" 2024

Петото издание на  Нощ на ангелите събра рекордна сума за два дена. Над 230 000 лева ще отидат за пет благотворителни каузи за хора, борещите се за здравето си.  Събраната сума от тазгодишното издание „Нощ на ангелите“ е двойно по-голяма спрямо миналогодишното. През 2023 г. тя беше малко над 123 000 лева, а сега е 231 672 лева. Към тази сума..

публикувано на 18.09.24 в 16:46

Посмъртно повишиха в звание загиналите в петък военни пилоти

Двамата пилоти - Петко Димитров и Венцислав Дункин, които загинаха в петък при катастрофа на авиобаза "Граф игнатиево", са повишени посмъртно във военно звание, съобщи Министерството на отбраната.   Майор Петко Димитров Димитров – началник на служба „Планиране и отчитане на летателната дейност“ в отделение „Летателно-тактическа подготовка“ на военно..

обновено на 18.09.24 в 15:12

18 септември е обявен за Ден без загинали на пътя

За девета година Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL организира  Ден без загинали на пътя  в рамките на  Дните на безопасността на пътя  между 16 и 22 септември с мото  „Остани жив! Пази живота!“  („Stay alive and save lives“).  Тази година  18 септември  е определен за  Ден без загинали на пътя. Отново  целта е да се..

обновено на 18.09.24 в 15:11

Свързани новини

Общината си взе спортен комплекс "Векта" с полиция

При специализирана полицейска акция Община Пловдив иззе спортен комплекс "Векта". Концесията на обекта изтече през миналата година, но тя не беше подновена. Няма да се ограничава достъпа на децата, които тренират в този комплекс , увери Димитър Кацарски, заместник-кмет по общинска собственост, който също присъстваше на полицейската акция...

обновено на 18.03.16 в 16:33

"Векта" иска трайно да ползва игрището на едноименния комплекс

Готов съм да взема под наем игрището на спортен комплекс „Векта“ според изискванията на Закона за спорта, както е обещал кметът Иван Тотев на среща с майките на футболистите. Това обяви управителят на ПФК „Векта“ Петър Никленов. Той не приема условието на градоначалника родителското настоятелство към клуба да е регистрирано по този закон. Ние..

публикувано на 22.03.16 в 14:25

Децата ще спортуват спокойно в комплекс "Векта", обеща кметът Тотев

Община Пловдив ще осигури терен за спортни тренировки на децата от ПФК „Векта“. Това е обеща кметът Иван Тотев на среща родители на малчугани от детските школи. Десетина родители се срещнаха с градоначалника, за да се оплачат, че децата им не могат да посещават спортни занятия през почивните дни. В неделя се оказало, че дори топките за футбол на..

обновено на 21.03.16 в 17:08