Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът ще се произнесе дали Тотев остава кмет на Пловдив

| обновено на 24.01.17 в 11:44

Пловдивският апелативен съд ще се произнесе  по жалбата на кмета Иван Тотев срещу отстраняването му от поста,  което разпореди миналата седмица окръжният съд.  Това стана по искане на прокуратурата заради разследването около обществената  поръчка за строителството на зоокъта,  която, според държавното обвинение, е ощетила общинския бюджет с 1 милион лева.  

Пред залата Тотев запази мълчание и не отговори на нито един от въпросите на журналистите. Към защитата му, освен адвокат Красимир Елдъров, се присъедини и втори защитник - адвокат Васил Василев. 

Независимо, че е в отпуск до 15 февруари, кметът има достатъчно лостове за въздействие върху свидетелите, 90 % от които като общински служители,  са в професионална зависимост от  кмета, гласи становището на Софийска градска прокуратура. 

Тя пое случая по нареждане на  главния прокурор Сотир Цацаров.   

Снимка


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Започна делото срещу Рангел Бизюрев за убийството на Митко

Има разминавания в показанията на Рангел Бизюрев и близнаците Динкови, заяви преди началото на делото за убийството на Димитър Малинов от Цалапица майката на младежа Атанаска Бакалова.  Заедно с близки и роднини те отново се събраха пред съдебната палата, за да поискат привеждането на нов следствен експеримент.  Атанаска  Бакалова  се явява като..

обновено на 21.08.24 в 11:15

Рангел Бизюрев разказа подробности за нощта на убийството в Цалапица

Близо час продължиха обясненията на Рангел Бизюрев при днешното заседание на окръжния съд за убийството на Димитър Малинов в Цалапица. Бизюрев разказа, че се е завърнал от Германия и по време на барбекю в парк Митко е бил тема на разговор.  Един от компанията, Йордан Пунгеров, казал пред всички, че Митко е обиждал Рангел. След чутото Рангел Бизюрев..

публикувано на 21.08.24 в 11:14

Нова авиолиния тръгва от летище Пловдив за Бирмингам

От 2 ноември 2024 година за първи път ще може да се лети с директен полет от Бирмингам до Пловдив. Новата авиолиния ще свързва вторите по големина градове на Великобритания и България. Те ще се изпълняват от авиокомпания Райънеър, която вече пусна билетите в продажба. Цените за базов билет в посока започват от 35 евро - съобщават от управата на..

публикувано на 21.08.24 в 10:34

В Славейно днес отстраняват щетите от опустошителната буря

В смолянското село Славейно днес отстраняват щетите от снощната буря с градушка, унищожила реколтата и предизвикала свлачища.  Пътят към една от махалите в селото е затворен заради свлачище. Паднала е и подпорна стена под един от дворовете.  Нанесени са щети върху инфраструктурата в селото. Градушката е валяла около час и всичко е било бяло,..

публикувано на 21.08.24 в 10:12

Неустойчиво време се очаква днес в Пловдив

Днес атмосферата остава неустойчива. Над западната половина от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще има условия за градушки. Над Източна България ще се задържи предимно слънчево. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от изток-североизток, който вечерта в..

обновено на 21.08.24 в 09:59