Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Източен" има три пъти по- голям бюджет за инвестиции в сравнение с 2016

Капиталовата програма през 2017 г. на район „Източен“ е в размер на 1 500 000 лева, от тях собствени средства са 515 000 лева. 

Разчетите сочат близо трикратно завишение в сравнение с миналата година, съобщи кметът на района Николай Чунчуков.

680 000 лева са определени за ремонта на улици, тротоари и паркинги, за което предстои обществена поръчка и избор на изпълнител. От „Източен“ очакват предложенията на гражданите на района. Предстои да бъде изграден нов паркинг за 150 автомобила на бул. „Източен“ и ул. „Славейна“, където са премахнати 70 гаражни клетки през 2016г. 

Ще се направи ремонт на тротоари и улична настилка на улиците „Вратцата“, „Преспа“ , „Лотос“, „Бъндерица“ и др.

Друго важно строителство за 600 000 лева е новата пристройка за детска ясла „Веселушка“, където ще могат да се настанят още две групи за 50 деца.

В район „Източен“ до десет дни ще започне ремонтът и на три подлеза за 150 000 лева за рамонт на настилка, осветление, изграждане на парапети. Това са подлезите на бул. „Цариградско шосе“ с бул. „Освобождение“, вторият е до ул. „Ландос“, и третият е до бензиностанцията на Еко. 

Кметът уточни, че за начало на строителната програма  ще бъде изградена нова детска  площадка в ул. „Преспа“ за 60 хил лева и още  40 хиляди лева са предвидени за поддръжка и ремонт на всички площадки.

За улично осветление ще се отделят 15 000 лева, съобщиха от адмнистрацията.

Продготвя се и проект за саниране на детска ясла 33, защото външно трябва да се предприемат енергийни мерки, уточни Чунчуков. Той съобщи, че ще работят по премахване на незаконно строителство, първо от ул. „Бъндерица“, където има над 40 постройки, които са опасни за хората.

В мултиетническия квартал на Пловдив ще има 12 санирани блока по националната програма за енергийно обновяване на жилищните сгради, като първият е на ул.“Елба“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Сдружение "Ангели на пътя" организира протест пред Съдебната палата

Сдружение „Ангели на пътя“ и близки на загиналия при катастрофа на 12 май 2022 година моторист Недялко Бакалски излизат на протест пред Съдебната палата в Пловдив.  В 9 часа в Окръжния съд започва поредното заседание по делото срещу шофьора Иван Иванов, който с колата си блъсна на кръстовището на булевардите „Копривщица“ и „6-ти септември“..

обновено на 04.10.24 в 08:20

Слънчево и топло време, очакват се летни температури

Днес в Централна и Източна България ще бъде предимно слънчево, а над Западна облачността ще се увеличава и вплътнява.  След обяд и през нощта срещу събота на места там ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен, близо до северните планински склонове – временно силен и поривист юг-югозападен вятър, който след обяд в северозападните райони ще започне да се..

публикувано на 04.10.24 в 07:30

Премиерът разпореди проверка заради скандала с театрите в Разград и Смолян

Министър-председателят Димитър Главчев разпореди на Инспектората към Министерския съвет да провери незабавно дейността на длъжностните лица, които извършват контрол върху дейността на държавните културни институти, за които излиза информация за фрапантни финансови злоупотреби с публични средства.  15 000 лева гаранция за Румен Бечев, грозят..

публикувано на 03.10.24 в 17:10

Български учени създадоха прототип на човешка кожа

Изследователи от отдел “Растителна клетъчна биотехнология” към Център по растителна системна биология и биотехнология (ЦРСББ) в Пловдив, съвместно с лаборатория по Метаболомика при Българска академия на науките (БАН), разработиха иновативен за България 3D модел на човешки епидермис, с цел проучвания в областта на медицината и фармацевтичната..

публикувано на 03.10.24 в 17:00

Пожар гори над асеновградското село Новаково

Огънят е пламнал в ранния следобед, като е тръгнал от стърнища покрай пътя и се е разраснал нагоре към гората. Пожарът е обхванал широколистни дървета и терасовидна площ в зоната при изхода на Новаково, в посока Кърджали, над гробищния парк.  Към този момент пламъците са ограничени, няма опасност за населението. В района има известно..

публикувано на 03.10.24 в 16:19