Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шефът на Криминална полиция поема и ръководството на ОДП - Пловдив

| обновено на 01.03.17 в 18:19

Комисар Атанас Илков, който ръководи "Криминална полиция", оглави като временно изпълняващ длъжността директор пловдивската полиция. Във вторник следобед министърът на вътрешните работи Пламен Узунов е подписал заповедта за назначаването му. 

Така внезапното съкращаването на щата "зам.-директор", който заемаше Георги Георгиев, в дирекцията получи своето обяснение. Има заповед на министъра, щатът е съкратен, но оставам в МВР, защото имам какво да дам на системата, заяви пред Радио Пловдив Георгиев. 

В момента той е в отпуск и очаква предложение от ръководството на министерството за ново назначение.

След като длъжността вече не съществува, следващият в йерархията може да бъде назначен на директорския пост, докато ст. комисар Христо Разсолков е в дълги болнични. "Криминална полиция" ще бъде ръководена от Зарко Стоянов.

Атанас Илков има препятствия в професионалната си биография. Той бе уволнен от поста си като шеф на националната Криминална полиция след трагедията в Лясковец, при която при обезвреждането на психично болен мъж загина командосът Емил Шарков. По-късно той бе възстановен от съда и назначен в Пловдив.  По времето на кабинета „Орешарски” бе сочен за близък до ексглавния секретар на МВР Светлозар Лазаров – припомнят полицейски източници.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Жителите на Павелско на протест срещу безводието

Жители на родопското село Павелско, община Чепеларе излизат на протест срещу сериозния воден проблем. Местните хора се канят да блокират пътя Павелско – Асеновград заради безводието в селището. След въведения воден режим направена проверка на ВиК и администрацията сочи, че към днешна дата водоемите в района са пълни с общо 460 кубика вода при..

обновено на 25.08.24 в 09:56

Международната колоездачна обиколка преминава по Подбалканския път

От днес до 29 август, четвъртък, ще се проведе 71-та Международна колоездачна обиколка на България.  За повишаване безопасността на движение е необходимо шофьорите да карат внимателно, да спазват пътната сигнализация и въведената временна организация, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Обиколката днес ще стартира от..

публикувано на 25.08.24 в 09:54

Огнеборците угасиха пожар във вилната зона на Белащица

Пожар във вилната зона на пловдивското село Белащица горя снощи. Огънят е потушен след намесата на пожарникарите и с помощта на местните жители. Горенето тръгнало от частен имот и бързо обхванало района на близките къщи, но бързата намеса на огнеборците предотвратила по-сериозни щети. Огънят е напълно потушен, като няма опасност за..

публикувано на 25.08.24 в 07:44

Мирно шествие проведоха украинските бежанци в Пловдив

Мирно шествие под надслов „С Украйна в сърцето!“ се проведе тази вечер в Пловдив. То тръгна от дом „Левски“ на Главната и завърши пред общината.   Организатор на събитието за  33-та годишнина от независимостта на Украйна е фондацията на Наталия Елис. Тя заедно с деца и жени, пристигнали в Пловдив, заради войната в Украйна откриха и поддържат..

обновено на 24.08.24 в 23:53

Транспортираха спешно с въздушна линейка жена от Смолян в Пловдив

Медицински хеликоптер кацна на стадиона в смолянския квартал Райково, за да транспортира спешно жена с тежка черепно-мозъчна травма.    Спасителна мисия е по искане на спешното отделение на болницата в Смолян Жената е получила и кръвоизлив в мозъка. Интубирана е. Страда от епилепсия.   Била е намерена паднала на земята в дома си, където живее сама,..

публикувано на 24.08.24 в 15:35