Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава делото срещу Иван Евстатиев

| обновено на 07.03.17 в 09:45
Иван Евстатиев, бивш кмет на Стрелча

 Продължава делото срещу обвинения в изнасилване бивш кмет на Стрелча и Пазарджик Иван Евстатиев. Според прокуратурата Иван Евстатиев е извършил полов акт с непълнолетно момиче, след като му дал да пие алкохол.

Очаква се да бъдат представени резултатите от поисканата при последното заседание съдебно-медицинската експертиза. Тя трябва да установи дали 16-годишното момиче е правило секс за първи път с Евстатиев. 

 Делото се гледа при закрити врати в районния съд в Пловдив, за да не се разкриват детайли от интимен характер.  Евстатиев е в ареста от 17 януари миналата година, въпреки многократните опити на защитата за промяна на мярката за неотклонение.

При доказване на вина за изнасилване законът предвижда от 3 до 10 години затвор. Семейството на момичето настоява за максимална присъда. Предявен е и иска 10 хил. лв. морални щети. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Наградиха над 70 пожарникари за професионалния им празник

Над 70 служители на пловдивската пожарна са наградени с различни награди от министъра на вътрешните работи по повод празника до пожарната Кръстовден.  Сред наградените са директорът на пожарната старши комисар Васил Димов, заместникът му гл.инсп. Димитър Бришимов и началника на РСПБЗН Карлово Тоньо Чалъмов.  Други 146 служители са наградени..

публикувано на 13.09.24 в 10:49

Президентът летя като втори пилот на изтребител F-16

Президентът Румен Радев излетя като втори пилот на изтребител F-16, пилотиран от италиански летец.  Демонстрационният полет от авиобаза Граф Игнатиево продължr около 40 минути, за да може президентът да се убеди във възможностите на американския изтребител.  Президентът ще лети на изтребител F-16 в авиобаза Граф Игнатиево По- късно..

публикувано на 13.09.24 в 09:56

Двама пострадаха при катастрофа край Садово

Двама души са пострадали при тежка катастрофа, станала тази сутрин край Садово.  От полицията уточняват, че сигналът за възникнало ПТП в района на 242 км на главен път І-8 е подаден около 5,30 ч. По първоначални данни е настъпил челен удар между два леки автомобила.  Пострадали са водачите - 67-годишна жена и 41-годишен мъж, които на настанени в..

публикувано на 13.09.24 в 09:34

„Бизнесът за Пловдив“ иска спешни мерки за справяне с безводието

Сдружение „Бизнесът за Пловдив“ подкрепя искането за спешни мерки за справяне с безводието и изсичането на горите, като двете направления са неразривно свързани.  В позиция до медиите от сдружението обръщат  внимание, че неглижирането на системни проблеми в управлението на водите и горите е довело до срива. "Десетки хиляди българи са без вода..

публикувано на 13.09.24 в 09:10

Пожарникарите отбелязват професионалния си празник

Пловдивските пожарникари ще отбележат професионалния си празник с ритуал по отдаване на почит към на паметта на загиналите при изпълнение на служебните си задължения огнеборци.  Пред паметната плоча в двора на Първа районна служба на пожарната на ул. „Преслав“ ще бъдат поднесени венци и цветя.  По време на церемонията ще бъдат обявени имената на..

публикувано на 13.09.24 в 09:02