Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пролетното изложение на „Европейско образование 2017“ се представя в Пловдив

Изложение „Европейско образование” ще се проведе днес в  Гранд хотел "Пловдив". Водещи университети от Великобритания, Дания и Холандия ще представят бакалавърски и магистърски програми в широк спектър от специалности.

Освен за популярните aрхитектура, бизнес и мениджмънт, медии и комуникации, компютърни науки, посетителите ще имат възможност да се информират относно условията за прием и в специалности като авиоинженерство, моден, графичен и индустриален дизайн, криминология и много други.

През последните година Холандия стана особено популярна дестинация сред кандидат-студентите.

След като миналата година българските кандидат-магистри за първи път се възползваха от предоставените от британското правителство студентски заеми за финансиране на магистърски програми в Англия, тази година новините отново са добри: възможно е допълнително финансиране по програмата Еразъм+. 

Българските граждани, които са завършили бакалавърската си степен в университет в България или друга страна от ЕС, ще могат да ползват заем от 9300 и до 13 900 британски паунда за финансиране на своята магистратура. Условието е университетът, в който ще учат,  да е приел Хартата за висше образование „Еразъм“. На изложение Европейско образование 2017 са представени 18 британски университета, които имат този статут.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Рангел Бизюрев разказа подробности за нощта на убийството в Цалапица (обновена)

Днес започна делото срещу Рангел Бизюрев, обвинен за убийството на 24- годишния Димитър Малинов от Цалапица. Изненадващо Бизюрев поиска първи да разкаже за случилото се на 20-ти юли миналата година. Близо час продължиха обясненията му за нощта на убийството.  Бизюрев разказа, че се е завърнал от Германия и по време на барбекю в парк Митко е бил тема на..

обновено на 21.08.24 в 16:00

Ремонтират пътни участъци в Пазарджишко по три проекта

Три проекта за обновяване на участъци от републиканската пътна мрежа на територията на област Пазарджик са одобрени за реализация, съобщиха от Областна администрация - Пазарджик. Предстои да бъдат ремонтирани участък, преминаващ през с. Панагюрски колонии, гр. Панагюрище, с. Попинци, с. Левски и с. Гелеменово; пътят от с. Мало Конаре, с. Пищигово,..

публикувано на 21.08.24 в 15:58

ПИМК и "Нивел Строй" ремонтират моста на Марица в Пазарджик

Съвместно дружество между пловдивската фирма ПИМК и "Нивел Строй" със седалище в град Брезник ще проектира и ремонтира моста на река Марица в Пазарджик за близо 12 милиона лева без ДДС.  Решението е на председателя на УС на АПИ инж. Йордан Вълчев след проведената обществена поръчка, чиято максимална цена бе малко над 16 милиона лева без ДДС...

публикувано на 21.08.24 в 15:01

Пловдив посреща Съединението и своя празник с 400 нови знамена

С над 400 нови знамена Пловдив ще посрещне 6-ти септември - Деня на Съединението и Празник на града. Екипи на общинското предприятие „Чистота“ вече монтират флаговете по електрическите стълбове на входно-изходните артерии на града – Асеновградско, Кукленско, Карловско, Пещерско, Голямоконарско шосе и надлез „Скобелева майка“. Подменят се..

публикувано на 21.08.24 в 13:44

Започна делото срещу Рангел Бизюрев за убийството на Митко

Има разминавания в показанията на Рангел Бизюрев и близнаците Динкови, заяви преди началото на делото за убийството на Димитър Малинов от Цалапица майката на младежа Атанаска Бакалова.  Заедно с близки и роднини те отново се събраха пред съдебната палата, за да поискат привеждането на нов следствен експеримент.  Атанаска  Бакалова  се явява като..

обновено на 21.08.24 в 11:15