Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вторник следобед с "Ден след ден"

В очакване на новия кабинет и на прощаване със служебния - с оценка „добър“ за свършеното от Герджиков, и обещанията на Борисов за повече социални плащания, наред с тези за  „бежанци и въоръжение“ започва деловата седмица.  Всъщност това са само парченца от политическия пъзел, който до четвъртък трябва да подреди  новия кабинет и министрите в него.

 Темата коментираме в програма „Ден след ден“ с политолога Георги Карасименов, изпълнителен директор на Института за политически и правни изследвания.

Мръсния въздух като една от главните причини за болест и смърт в Световния ден за борба с астмата ще акцент в разговора на Антоанета Петричанска с  Генади Кондарев от Сдружение „За земята“. 

Почти месец след като България беше осъдена за замърсения въздух, а в големите градове като Софиия и Пловдив се очакват работещи и бързи мерки срещу изключително високите нива на фини прахови частици, гражданските организации се обединяват за един по-чист въздух. „Дишай свободно“ е мотото на тазгодишната кампания.

След повече от година се очаква Пловдивският  районен съд да се произнесе по делото срещу бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев – от съдебната зала ще е репортажът на Димитър Владимиров

За  началото на новия археологически сезон  и за  обектите, по които ще работят археолозите  - от скалния град Перперикон до античния и средновековен град Мисионис ще ни разкаже проф. Николай Овчаров.

В минутите за култура в аванс ще чуете  за третото издание на OPERA OPEN. За фестивалната програма и премиерите е интервюто на Нели Бистрашка с доц. Нина  Найденова, директор на Пловдивската опера.

Слушайте ни след новините в 15 часа!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията