Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Грешката с Манол Пейков трябва да се поправи

Изумена бях, защото освобождаването на Манол Пейков в този сюжет, който се е развил на поредното заседание на Общинския съвет в Пловдив, показа за мен две неща – непознаване работата на фондацията и непознаване на членовете на УС на „Пловдив – 2019”.

Това заяви Пенка Калинкова, член на УС на неправителствената организация по повод решението на общинските съветници да отстранят Пейков от УС на фондацията.

Тя подчерта, че в залата на местния парламент е бил и изпълнителният директор на фондацията Кирил Велчев, но никой не се е допитал до него.

Пенка Калинкова допълни още, че  доцент Ангел Иванов от БСП е съзрял някакво противоречие в протокола. Там има една изпусната дума. Трябва да го кажем съвсем честно, че Манол Пейков предложи безвъзмездно да направи издаването на книгата, а защо се стигна до всичко това? Защото ние, той и аз, оспорихме в някаква степен коментираната цена колко би струвало издаването на тази книга, на това изследване, което е направено по проекта „Махала”. Видяха ни се много тези 30 хиляди лева и той се нае да го направи безвъзмездно, но в протокола от заседанието това е изпуснато, коментира Пенка Калинкова и припомни, че той и майка му Божана Апостолова, са правили много пъти подобни жестове.

Грешката трябва да бъде поправена

Аз мисля, че общинските съветници вече съжаляват, че са допуснали тази грешка. Така ми се струва. Така е редно да съжаляват. И трябва да си посипят главите с пепел, както се казва в притчите, категорична е Калинкова.

УС на „Пловдив 2019“ настоява за извънредно заседание на Общинския съвет поне с две точки – да се прегласува решението за  оттегляне на Манол Пейков. Втората тема е за цялостната работата на общинската фондация „Пловдив - 2019”, защото има проблеми и те не са свързани само с парите за Европейска столица на културата през 2019 година.

За назначението на Александър Държиков

Не познавам лично новия заместник-кмет по култура  Александър Държиков и го познавам само странично, нямам лични познанства, ние не сме и разговаряли. Но ще ви кажа едно мое принципно съображение - работата на полето на културната деятелност е много специфична. Г-н Държиков вероятно в своята област е показал капацитет. За културната общност той е нов човек. Аз лично, след като се знаят моите пристрастия, не бих се наела да бъда управляваща в ДАИ, коментира Пенка Калинкова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Нощ на ангелите" превръща Пловдив в град на доброто

"Нощ на Ангелите“ отбелязва петото си издание с най-мащабния  благотворителен фестивал, правен до сега. Събитието ще се проведе на 14-ти и 15-ти септември на Гребната база в Пловдив  и разраства мащаба си, за да докаже, че за доброто няма граници.  И  тази година се запазва традицията на 17-ти септември, денят в който почитаме паметта на..

публикувано на 12.09.24 в 15:44

Промените при шофьорския изпит няма да намалят катастрофите

Промените при шофьорските изпити от декември месец няма да допринесат за подобряване на пътната безопасност. Те са козметични, необходими са доста по-големи промени, но няма воля да бъдат предприети. Това коментира Трендафил Маринов от Съюза на автоинструкторите по повод промените в наредбата за придобиване на свидетелство за правоспособност. С..

публикувано на 12.09.24 в 10:29

От края на септември можем да се ваксинираме и за КОВИД, и за грип

На прага на есента в региона върлува предимно КОВИД, който напук на твърденията, че протича леко, въобще не е така. Пациентите се оплакват от силно главоболие, много силни болки в гърлото. Хубавото е, че продължава около 5 дни, обясни  д-р Костадин Сотиров , председател на Регионалната колегия на общопрактикуващите лекари в Пловдив.  Типичните..

публикувано на 12.09.24 в 10:09

Е-системата за автобусите е готова, от общината зависи стартът й

Нямаше технически проблеми по автобусна линия 25, в която пилотно стартира електронната система за таксуване в градския транспорт. Десетки граждани вчера са закупили билетчето си с банкова карта, съобщи управителят на фирмата-изпълнител "ТИКСИ" Николай Недялков. "Най- вероятно е вид любопитство, за да видят хората как работи системата. Очакваме с..

обновено на 11.09.24 в 11:24

Правилата на училищно ниво са най-доброто решение

Предложението на синдикат „Образование" към КТ“Подкрепа“ с промяна в Закона за предучилищното и училищното образование, родителите да подписват договор с учебните заведения, че децата им няма да използват мобилните си телефони в учебните часове предизвика обществения интерес и коментари.  За програма "Точно днес“ директорът на СУ „Черноризец..

публикувано на 11.09.24 в 11:21