Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наградата е доказателство за труда на младите таланти

Театралната школа „Тракарт” и тази година завоюва първа награда от Фестивала за театрално, музикално и танцово изкуство за деца и юноши „Рошавата котка”.

Радостта е за младите актьори, техните художествени ръковорители Ивана Папазова и Стоян Сърданов. Режисьор на постановката е Любомир Колаксъзов.

В ефира на Радио Пловдив, актьорът Стоян Сърданов развълнувано сподели радостта си от наградата и съвместната работа с децата и колегите. Той посочи, те театърът възпитава, а някогашните деца от школата вече продължават своя път в театралното изкуство.

Любомир Колаксъзов за първи път работи с деца и успехът го вдъхновява за следващата постановка. Това вероятно ще бъде „Алиса в страната на чудесата.”

Интервютата с актьора Стоян Сърданов и режисьора Любомир Колаксъзов са в звуковите файлов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Тракийският храм от III век пр. Хр. ще бъде експониран

"Тракийски храм от III век преди Христа ще експонират в Пловдив. Това е уникален обект за България, който няма аналог по нашите предели.", смята директорът на РАМ Пловдив доц. д-р Костадин Кисьов. Той поясни, че разкопките на Голямата могила, в район Южен, с височина 12 метра са продължили три години.  Кметът Костадин Димитров каза, че за археология и..

публикувано на 22.08.24 в 11:11

Музика, гейминг и кулинария на "Улица Станционна"

Пловдив се готви за един от най-новите си фестивали – Улица Станционна. Музикантите, които ще отговарят за доброто настроение,  са подбрани.  Към вече успешните и утвърдени събития фестивалът тази година добавя и модул изкуство, като организаторите са отправили отворена покана към творци от Пловдив да презентират светлинни инсталации, приложно..

публикувано на 22.08.24 в 10:57

Четири дни фестивал на комедията в Пловдив

Фестивалът на Комедията Пловдив 2024 стартира в Дом на културата „Борис Христов“. В рамките на четири дни на сцената ще бъдат представени „Комеди Революция“ с разнообразни стилове и оригинални шеги, провокативното комедийно шоу „Остри езици“, както и забавното и събиращо за един час в непрекъснат смях различни комедианти „Смешният час“...

публикувано на 22.08.24 в 07:14

Петя Кокудева ни отвежда с къси разкази в 24 държави

Писателката Петя Кокудева е любопитен автор, който умее да повежда в странни светове. Този път - в 24 държави в различни посоки и краища на света, за да ни разкаже 100 много кратки истории. Те разкриват не само нейното пристрастие да се среща и общува с различни хора, но и вкоренената в народопсихологията им порода, в която прозират мъдрост, искреност,..

публикувано на 21.08.24 в 09:53

Изложба "Море" открива Светлозар Чавдаров

Директорът на Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов“ в Пловдив Светлозар Чавдаров ще представи самостоятелна си изложба " Море ". Откриването е тази вечер от 18:30 часа в Картинна галерия "Даново училище" - Перущица.  Изложбата се реализира по покана на Историческия музей в Перущица и ще може да се разгледа в следващия един..

публикувано на 21.08.24 в 08:00