Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тридневни тържества за 50 години от шампионската титла на "Ботев"

Тържествата по случай 50 години от спечелването на шампионската титла на Ботев (Пловдив) през 1966/67 година ще продължат 3 дни. Днес шампионите имаха среща в Първо студио на Радио Пловдив, на която бяха уточнени и последните подробности около тридневното събитие.

Преди 50 тодини отборът е носил името КЦМ Ботев, затова и първата среща, на Динко Дерменджиев - Чико, Георги Попов - Тумби, Виден Апостолов и останалите "жълто-черни" легенди ще бъде именно при ръководството на комбината - в 10:00 часа на 15 юни (четвъртък).

Снимка

Същият ден, но от 17:00 часа в Първо студио на Радио Пловдив започва "Срещата на поколенията", която ще бъде предавана на живо в ефира на радиото. На нея ще присъстват всички живи шампиони от 1967-а година, техни приятели, футболни деятели, ръководството на Ботев (Пловдив), както и Биг Бенд Пловдив, който ще акомпанира за доброто настроение. Песен ще изпее малката дъщеря на друга легенда Марин Бакалов - Андреана, която вече  участва в шоуто "Гласът на България".

Снимка

В 18:00 часа ще започне официалното представяне на книгата "Неповторимият шампион" на колегата Диян Никифоров. Книгата ще бъде представена лично от Валентин Михов. Отборът ще подари 50 жълто-черни топки на една от подрастващите формации от школата на Ботев. Купата на България, спечелена на 24 май, също ще краси срещата и представянето на книгата.

Снимка

На 16 юни (петък) в 10:00 часа шампионите ще бъдат приети официално в Община Пловдив от кмета Иван Тотев. В 11:00 часа те ще бъдат специални гости на Областния управител Здравко Димитров - Зико, който също ще ги отличи. След това в тяхна чест ще бъде даден официален обяд, на който те ще бъдат със своите съпруги.

Снимка

Кулминацията на отбелязването ще бъде на 17 юни (събота). В 11:00 часа ще започне официалната церемония по връчването на Почетния знак на Пловдив от председателката на Общинския съвет Савина Петкова. Специално за шампионите на сцената на Драматичния театър ще пее тенорът Ивайло Михайлов, както и "Калоферските гайди". Ще има и коктейл, организиран от президента на "канарчетата" Ангел Палийски.

Снимка

Няма да бъдат забравени вече отминалите си от този свят футболисти, окичили се със златните медали през 1967 година. На всяка една от срещите, там ще бъдат техните съпруги или други близки.

Снимка

Специални гости ще бъдат легендите на българския футбол Димитър Пенев, Иван Вуцов, Димитър Якимов - Митата, Георги Харампиев - Ампето, Стефан Богомилов и още цяла плеяда футболни майстори от далечното минало.

Снимка

Снимка

Снимка

Снимки: Йордан Данчев, Радио Пловдив


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Фарсът в Локомотив продължава

Помощник-треньорите на ПФК Локомотив (Пловдив) Атанас Стоилов, Мартин Митев и Никола Солаков излязоха с изявление, в което изразиха пълната си подкрепа към старши треньора на представителния отбор Любослав Пенев. Те обвиниха в лъжа спортния директор в оставка Илко Пиргов, който през миналия уикенд след загубата на "черно-белите" с 0:2 от Крумовград в..

публикувано на 03.10.24 в 18:10
БК

БК "Академик" започва сезона на 7 октомври срещу "Левски"

Националната баскетболна лига  обяви обновената програмата за новия сезон 2024/2025. Промяната се наложи след последователното отказване от участие на носителя на Купата на България "Черноморец" (Бургас) и тима на "Ямбол". Шампионатът ще стартира на 4 октомври (петък) в „Арена Шумен“, където от 18:30 часа домакините от "Шумен" ще посрещнат отбора на..

публикувано на 02.10.24 в 16:48
Никола Попов

Никола Попов ще свири дербито между "Ботев" и "Левски"

Никола Попов ще бъде главен съдия на дербито от 11-ия кръг на Първа лига между "Ботев" (Пловдив) и "Левски". Сблъсъкът на стадион „Христо Ботев“ е в събота, 5 октомври, от 20:00 часа. Помощници на Попов ще бъдат Мартин Венев и Димитър Димитров, а четвърти арбитър е Васил Минев. На ВАР-а ще са Валентин Железов с асистент Дениз Соколов, а съдийски..

публикувано на 02.10.24 в 09:25
БФС

Насрочиха "Вечното дерби" за 19 октомври

Дербито между Левски и ЦСКА ще се играе на 19 октомври от 15:45 часа на националния стадион „Васил Левски“. СТК на БФС утвърди програмата за още четири кръга от Първа лига. Както е известно, Вечното дерби трябваше да се състои на 14-и септември, но на тази дата стадион "Васил Левски" бе ангажиран за концерта на Андреа Бочели. СТК реши да размени осми с..

публикувано на 01.10.24 в 12:27

"Ботев" уреди контрола с "Крумовград"

"Ботев" (Пловдив) и "Крумовград" ще изиграят приятелски мач в предстоящата пауза за националните отбори в началото на следващия месец. Контролата между двата тима ще се състои на 12 октомври (събота) от 17:00 часа на футболен комплекс „Никола Щерев — Старика“ и ще бъде открита за привърженици. По-рано през сезона двата тима се срещнаха в шампионата,..

публикувано на 30.09.24 в 13:52