Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Триград върлува мечка

Пети ден продължава издирването на младежа, ранил пешеходци в катастрофа

| обновено на 13.07.17 в 11:10

 5-ти ден продължава издирването на 16-годишното момче в района, което в нощта срещу неделя блъсна с кола пешеходци. 

Природният резерват „Чаирите” е на 15 км е от селото и със сигурност момчето, което издирваме, не е в онази посока, допълни Славков. „Там туристопотокът е голям и днес започваме да търсим пак отначало, където последно е хвърлил телефона", каза кметът на Триград.

Междувременно мечка е убила 4 телета в местността Чаирите, край Триград. Все още не е подаден сигнал в Регионалната инспекция по околна среда и води в Смолян. 

В продължение на няколко дни мечката е влизала в ограденото място, каза кметът на Триград Цветан Славков, чиято собственост е стадото. „Имам един имот, който е заграден с мрежа около 25 декара и човек има даже. Около 40 телета са там, не са само мои, има и селски. И влизала е мечката в продължение на 2 – 3 дни. Когато последното теле е влязло, тогава пастирът забелязал, че има дупка на мрежите и е влизала мечка".





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пожар изпепели 600 тона слама край Катуница

600 тона слама изгоряха край село Катуница при снощния пожар. Сигналът за огъня в района на язовир „Дупката“ е подаден в Пожарната малко след 23 часа. След огледа е образувано досъдебно производство за изясняване на причините за пожара.  Снимки в социалните мрежи показаха, че пламъците от горящата слама се виждат от Пловдив и селата от родопската..

публикувано на 23.08.24 в 11:26

Широкообхватен полицейски контрол на пътя Пазарджик - Пловдив край Говедаре

Специализирана полицейска операция по метода „широкообхватен контрол” се провежда  на пътя Пазарджик-Пловдив, при разклона за село Говедаре.  Това е поредната планирана акция на МВР в района. Извършват се проверки на водачи на леки, лекотоварни, товарни и специализирани автомобили, както и на техните товари. Служителите на полицията проверяват..

публикувано на 23.08.24 в 10:39

Трафикът при областната управа в Пловдив се отпуши

Пуснаха  движенито по ремонтираната част на бул. "Васил Априлов" в отсечката от моста на река Марица до кръстовището с бул. „Шести септември“. С това значително ще се отпуши трафикът в града. Движенито по пътната артерия е спокойно.  Аварийния ремонт приключи предсрочно. Той трябваше да е готов до 15 септември, но от днес вече движението в участъка е..

публикувано на 23.08.24 в 09:11

Петчленно турско семейство катастрофира на магистрала "Тракия" край Пазарджик

Мъж, жена и три деца са пострадали при катастрофа рано тази сутрин на магистрала „Тракия“. Те са турски граждани и автомобилът им е катастрофирал на 92-я км на магистралата в платното по посока София.  Сигналът е подаден на тел. 112 около 6,30 часа, съобщи говорителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов.  Всички са транспортирани в болница..

публикувано на 23.08.24 в 08:28

Край на задръстванията до областната управа в Пловдив

Приключва ремонтът на бул. „Васил Априлов“ между моста на река Марица и кръстовището с бул. „Шести септември“. На място тази сутрин кметът Костадин Димитров ще присъства на отварянето на отсечката за движение.  С приключването на ремонта се решава и проблемът с честите ВиК – аварии в района. Решението за смяна на водопроводната мрежа бе взето в..

обновено на 23.08.24 в 07:49