Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Законът и редът трябва да се спазват от всички

Постоянно полицейско присъствие в Шекер махала, бутане на незаконни постройки и мерки срещу силния шум. Това са поетите ангажименти пред жителите и ние ще ги изпълним, заяви вицепремиерът Валери Симеонов. Той лично  инспектира в Пловдив изпълнението на мерките за успокояване на напрежението в Шекер махала. Заедно с кмета на район „Северен“ Ральо  Ралев  коментираха разкриването на полицейска приемна в махалата.

Двамата огледаха и помещението, което може отново да стане приемна, както е било преди години. Идеята е да има непрекъснато полицейско присъствие и  полицейски автомобил , който ще дежури на място. 

По думите на Валери Симеонов Главният секретар на МВР също е поел ангажимента за незабавна реакция при вдигане на шум в тези махали и преграждане на улици, за да се спре самоуправството на публична-държавна собственост.

Той допълни, че следващата седмица ще инициира среща с кмета на Пловдив за да коментират дали община Пловдив има възможност да осигури средства за възстановяването на приемната. "Ако Общината е толкова бедна и няма средства, държавата ще отпусне, коментира Симеонов.

От своя страна районният кмет Ралев обясни, че в бюджета на "Северен" няма предвидени средства за това  и се надява голяма община да отпусне пари. Той допълни, че продължава премахването на незаконните постройки в махалата, а нови регистрации вече не се правят.

Бившата полицейска приемна в Шекер махала

Преди да отпътува за Асеновград, където  се провежда  поредния протест Валери Симеонов  заяви, че всичко, което е поето като ангажимент към асеновградчани  е свършено. Вицепремиерът  уточни, че ангажиментите са изпълнени, както от страна от общината, така и от страна на полицията и на държавата. 

За мен е странно защо все още продължават тези имитации на протести, така че отивам там, за да ги попитам какво още искат. Тези хора не разбират ли, че всички тези протести костват по десетина хиляди лева  на държавата и на тези момчета с униформи“,  допълни Валери Симеонов. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пловдив кандидатства за 2 млн. за ремонт на стадион "Марица"

Община Пловдив да кандидатства с проект за финансиране изграждането и обновяването на стадион „Марица“ ще гласуват общинските съветници на следващата сесия на 26 септември. Администрацията ще внесе проектно предложение по Програмата за финансово подпомагане на изграждането и обновяването на спортни обекти – държавна и общинска собственост,..

публикувано на 20.09.24 в 16:08

Ангел Георгиев оглавява листата на "Възраждане" в Пловдив

Областният координатор  на Възраждане и депутат в три парламента Ангел Георгиев отново ще води листата на партията за Пловдив град.  На второ място е Емил Янков, който и сега е народен представител, трети е Чавдар Земярски. Той беше кандидат за кмет на община Раковски от за местния вот миналата година.  От партията регистрираха 19 членна листа в..

публикувано на 20.09.24 в 15:35

Полиция и жандармерия охраняват денонощно гроздобера

Съвместни екипи на полиция от Септември и пловдивски жандармеристи от началото на месеца охраняват лозовите масиви за кампанията по гроздобера в този регион.  Техни обособени групи патрулират в зоните на насажденията като осигуряват нормалното и спокойно протичане на кампанията и защита от кражби в землищата на градовете Септември, Белово, Ветрен,..

публикувано на 20.09.24 в 14:15

Голямо количество от радиоактивния метал америций е открито край Пловдив

Голямо количество от изключително скъпия метал америций е открито при секретна операция на Окръжната прокуратура в Пловдив, МВР и държавна агенция „Национална сигурност". Металът е изключително скъп и според източници на БНТ е открит и иззет от къща в Карлово. По време на операцията на агентите от ДАНС и спецполицаите от МВР са съдействали и..

обновено на 20.09.24 в 13:35

Членовете на СИК от квотата на ДПС ще бъдат разпределени служебно

Напрежение между представителите на фракциите в ДПС възникна при консултациите за разпределението на членовете на СИК в Пловдив- град. Причината е, че от ДПС - Ново начало на Делян Пеевски и от Алиансът за права и свободи, лоялни на Ахмед Доган, предложиха по 459 членове. Това е недопустимо, защото разпределението на база на миналите избори дава..

публикувано на 20.09.24 в 11:27