Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всеки един от нас плаща за проекта "Цанков камък"

Георги Харизанов
Снимка: Facebook / Институт за дясна политика

Фрапираща политическа престрелка между ГЕРБ и БСП за проекта „Цанков камък“ в последните няколко дни.

Привидна ли е тя и какво ни казват основните политически играчи с нея – разговор с Георги Харизанов от Института за дясна политика.

Оценката за 100-те дни на кабинета Борисов 3 на Георги Харизанов: Винаги трябва да изискваме повече от тези, които са се нагърбили да управляват. Трудно е да се говори за слаби места само за 100 дни, но аз много се зарадвах, че екипът на Министерството на здравеопазването работи по програма за демонополизация на здравната каса. Тази тема беше замината в последните години под масата, тя всеки ден ни бърка в джоба и заявките тепърва стават ясни.

Като слабост Харизанов посочи разнопосочното говорене в сектор "Сигурност", както и изявленията на Валери Симеонов, и на Николина Ангелкова в един и същи ресор.

Даваме твърде голямо значение на шума, който се вдига към вицепремиера Симеонов, смята още политологът.  По думите му всяка репресия срещу частния бизнес е недопустима, но от друга страна той среща някакъв позитивизъм от обществото.

За проекта "Цанков камък":  Има конкретен повод да се говори за него. В момента този язовир е изпразнен и не носи никакви приходи за държавата, защото там ток не се произвежда. Ако проект за над 1 млрд. лева спре, то нормално е властта да сезира правораздавателните органи и те да предприемат нещо. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
проф. Антоанета Христова

Изборите ще се решат от корпоративния и платения вот

В преполовената предизборна кампания говорим за нейния интензитет или по-скоро за липсата му, за купуването на гласове и тяхната цена и за шансовете след седмите поред избори да има правителство. Анализът в програма "Ден след ден" е на политическия психолог Антоанета Христова . Проф. Христова каза по повод купувачите на вот : "Усещането у хората..

публикувано на 11.10.24 в 16:12

Няма решение за транспорта до Труд и Войводиново

В събота и неделя на протест излизат пловдивските села Трилистник, Труд и Войводиново.  За пореден път те ще напомнят, че имат транспортни проблеми и неспазени обещания към тях от страна на местните власти. В Трилистник от миналата година настояват да се изгради жп надлеза, за да не изминават десетки километри по заобиколни лоши пътища или да се..

публикувано на 11.10.24 в 15:50

Първият частен пътнически влак все още загрява на старта

Все още не е ясно кога ще започне движението на първия частен пътнически влак у нас. Васил Лясков, изпълнителен директор на ПИМК Рейл Експрес-компанията, която има лиценз за пътнически превозвач, каза пред Радио Пловдив, че все още тече подготовка за това. "Надяваме се скоро. Все още не можем да дадем конкретна дата за това. Все още сме в процес на..

обновено на 11.10.24 в 15:29
Веселина Карапеева

Обучението по математика трябва да се засили

Ще се стигне ли до увeличение на броя на децата, които се приемат в математическите гимназии, за което настояват водещи математици у нас?  Веселина Карапеева, директор на пловдивската Математическа гимназия „Академик Кирил Попов“ заяви, че подкрепя идеята  да се дава шанс на децата да изучават профилирано и засилено предметите, към които имат..

публикувано на 11.10.24 в 11:00

Трети сезон на EX ANTE тръгва по Радио Пловдив от 3 ноември

От 3 ноември по Радио Пловдив стартира трети сезон на ЕХ АНТЕ с икономиста Георги Стоев. „Отново на фокус ще е икономическото и критичното мислене. Този път малко повече акцентирам върху това как родителите и учителите могат да помагат на децата да прилагат икономическо мислене в училище, а и в живота. Това е важно, тъй като живеем в..

публикувано на 11.10.24 в 10:23