Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът остави в ареста ученика, пребил учител в Садово

| обновено на 23.09.17 в 12:58
Снимка: Поля Комсалова, Радио Пловдив

Районният съд в Асеновград остави в ареста дванайсетокласника от Селскостопанската гимназия в Садово – Атанас Георгиев, който нанесе побой над учителя си по английски език. След инцидента от 19 септември младежът бе задържан за 72 часа и влиза в съда с две обвинения – за хулиганство, извършено с изключителна дързост и цинизъм, и за нанасяне на телесна повреда на преподавателя Антон Велков.

За решението си магистратите се позоваха на високата обществена опасност на деянието и възможността младежът да извърши ново престъпление. Основание за последното дават две характеристики на Атанас – от училището и от местната полиция, в които се казва , че той е склонен към агресия и въпреки, че не е осъждан и в миналото е имал хулигански прояви.

Пред съда Атанас Георгиев се разкая за постъпката си и обяви, че е готов да се извини на учителя си.

Изненадващо за оставането му в ареста освен прокурора пледира и адвокатът на обвиняемия – Галина Карагьозова.

При тази ситуация обжалване на днешното решение не се очаква и според прокурор Венелин Савов делото може да приключи още следващата седмица.

Максималната присъда, която може да получи Атанас Георгиев е две години затвор.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Двама пострадаха при катастрофа край Садово

Близо 6 часа бе затруднен трафикът в района на Садово заради тежка катастрофа с 2-ма пострадали.  От полицията уточняват, че сигналът за възникнало ПТП в района на 242 км на главен път І-8 е подаден около 5,30 ч. По първоначални данни е настъпил челен удар между два леки автомобила.  Пострадали са водачите - 67-годишна жена и 41-годишен мъж,..

обновено на 13.09.24 в 12:06

РСМ не е напуснала предизборната реторика, нека се върне към реализма

България винаги е била отворена за диалог с Република Северна Македония (РСМ) и България очаква този диалог не само да спомага за нашето културно сближаване, но и да даде тласък на икономическото сътрудничество. Ние очакваме с този диалог да се решат най-сетне и отворените проблеми между нас, каза президентът Румен Радев. Президентът..

публикувано на 13.09.24 в 11:07

Наградиха над 70 пожарникари за професионалния им празник

Над 70 служители на пловдивската пожарна са наградени с индивидуална парична награда и обявяване на благодарност от министъра на вътрешните работи по повод празника на пожарната - Кръстовден.  Сред наградените са директорът на пловдивската пожарна старши комисар Васил Димов и заместникът му гл.инсп. Димитър Бришимов, който денонощно ръководеше..

публикувано на 13.09.24 в 10:49

Президентът летя като втори пилот на изтребител F-16

Президентът Румен Радев излетя като втори пилот на изтребител F-16, пилотиран от италиански летец.  Демонстрационният полет от авиобаза Граф Игнатиево продължr около 40 минути, за да може президентът да се убеди във възможностите на американския изтребител.  Президентът ще лети на изтребител F-16 в авиобаза Граф Игнатиево По- късно..

публикувано на 13.09.24 в 09:56

„Бизнесът за Пловдив“ иска спешни мерки за справяне с безводието

Сдружение „Бизнесът за Пловдив“ подкрепя искането за спешни мерки за справяне с безводието и изсичането на горите, като двете направления са неразривно свързани.  В позиция до медиите от сдружението обръщат  внимание, че неглижирането на системни проблеми в управлението на водите и горите е довело до срива. "Десетки хиляди българи са без вода..

публикувано на 13.09.24 в 09:10