Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Панаирът в Пловдив показва, че икономиката ни расте

| обновено на 25.09.17 в 14:54

Премиерът Бойко Борисов откри 73-то издание на Международния технически панаир в Пловдив. 

Той отбеляза, че площите на изложението се увеличават, както и желаещите да инвестират в България и като пример  и това посочи ръстът на икономиката, политическата стабилност и ниските данъци.

Министърът на икономиката Емил Караниколов също поздрави участниците и пое ангажимент от името на правителството  по време на следващото събитието да участват представители на Българската банка за развитие, програмата иновации и   конкурентоспособност, както и агенциите за малките и средни предприятия и инвестиции.

Икономическата, финансовата и политическа стабилност дават възможност индустрията да се развива. Това заяви премиерът Бойко Борисов, след като обиколи панаирните палати в Пловдив. Той отбеляза, че има ръст на икономиката, който гони гони 4 %, безработицата  е спаднала на 5, а освен това има огромен фискален резерв, нулева инфлация, бюджетен излишък и 11 процента ръст на доходите по Евростат.

Само да сме умни, мисля че всичко се развива така, както трябва, каза министър-председателят.

Строи се от Пловдив до Варна и от Бургас до Русе, дадоха се и и огромни пари за образование, каза Борисов и уточни, че при изграждането на пътя Пловдив - Асеновград се включват локалните платна, правят се кръговите кръстовища, а пробивът върви до „Скобелева майка“.

Борисов отрече да има промяна в отношенията с Георги Гергов и БСП. Той поясни, че са водени единствено преговори за председател на парламента.

Много преди мене е купен Пловдивския панаир, така че Гергов си носи и цялата отговорност, допълни премиерът. Има проблеми за решаване и във Варна и в Панаира и ние искахме по един нормален път да се реши – толкоз.

От своя страна Гергов даде, макар и нескромно по думите му, даде добра оценка на Пловдивския панаир. Събрани са 40 държави, фирмите припознават Панаира като средище за бизнес и  това е огледалото на държавата. Трябва да си черноглед, за да кажеш, че в страната ни няма напредък, категоричен беше Гергов.

Над 600 компании от близо 40 държави участват в тазгодишното издание на Международния технически панаир в Пловдив.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Голяма токова авария нарушава водоподаването в Пловдив

Електрическа авария на помпена станция "Юг" е  причината тази вечер няколко района в Пловдив да останат без вода, обясниха от   ВиК.   По сигнали в социалните мрежи, засегнати пряко са  районите "Централен", "Западен" и "Южен".   Голяма част от града е с нарушено водоподаване заради токов удар от съоръжене на EVN.  Аварийни екипи работят за..

публикувано на 17.09.24 в 20:38

Хванаха 12 хитреци да хвърлят строителни отпадъци на открито

12 акта за безразборно изхвърляне на битови строителни отпадъци са съставени за седмица, съобщи главен инспектор Тодор Боюклийски, началник на сектор „Общинска полиция“. 9 от тях са за изхвърляне на отпадъци извън контейнерите, като 4-ма от нарушителите са заловени след 22 часа вечерта зад бившите Хали на ул. „Йоаким Груев“. Два от..

публикувано на 17.09.24 в 19:37

Кола пропадна в дупка на пътя в кв. "Гагарин"

В Пловдив „Мерцедес“ пропадна в дупка, вследствие на ВиК-авария.  Инцидентът е станал на бул. „Брезовско шосе“, в квартал Гагарин, пред офис на спедиторска фирма. Малко след това колата е била изтеглена, според публикация в социалните мрежи.  Според информация на сайта на ВиК – Пловдив, аварията на водопровода е станала по обяд на..

обновено на 17.09.24 в 16:10

След поредните тапи в "Южен" кметът успокои, че така ще е до Коледа

Огромни тапи се образуваха и тази сутрин в Пловдивския район Южен и на Околовръстно шосе в посока Пловдив.  Шофьори се оплакаха от задръствания по реновираната улица „Даме Груев“ и във вътрешността на квартал „Кючук Париж“, като част от тях споделяха, че придвижването до центъра им  е отнемало около 45 минути. Сигналите са изпратени и до кмета..

обновено на 17.09.24 в 16:09

Програмата на Пеещите фонтани започва с час по-рано през есента

От днес музикалната програма на Пеещите фонтани в Цар-Симеоновата градина ще започва от 20:30 часа, а не както досега от 21:30 ч., съобщават от община Пловдив.  Началният час е съобразен с по-малката продължителност на светлата част на деня и наближаването на по-студените месеци от годината. Пловдивчани и гостите на града могат да се насладят на..

публикувано на 17.09.24 в 16:07