Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делото за зоопарка в Пловдив бе окончателно прекратено, СГП готви нов обвинителен акт

| обновено на 13.10.17 в 14:39

Делото за пловдивския зоопарк бе прекратено в пловдивския окръжен съд и върнато на Софийската градска прокуратура. След като отстрани обаче процесуалните нарушения, наблюдаващият прокурор ще внесе нов обвинителен акт.

След като мина законовият едноседмичен срок, в който никоя страна в процеса не протестира и не обжалва, делото за зоопарка в Окръжния съд бе прекратено окончателно и върнато на Софийската градска прокуратура. Съдия Елена Захова прие, че има допуснати съществени процесуални нарушения и даде указания на прокуратурата да ги отстрани.

Констатирано е, че според обвинението тримата обвиняеми – кметът Иван Тотев, заместникът му Димитър Кацарски и районният кмет Димитър Колев са извършили престъпление като съучастници, но в обвиненията срещу тях има противоречия.

След като бъдат отстранени процесуалните нарушения обаче, от столичната прокуратура ще повдигнат ново обвинение срещу тримата – съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

В обвинението по делото за зоопарка се твърдеше, че нанесените на общината вреди са за близо 700 хил. лв. при нарушаване на обществените поръчки за извършените строително-монтажни дейности. Изграждането на зоокъта в Пловдив е замразено на финалната права.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Започна делото срещу Рангел Бизюрев за убийството на Митко от Цалапица

Има разминавания в показанията на Рангел Бизюрев и близнаците Динкови, заяви преди началото на делото за убийството на Димитър Малинов от Цалапица майката на младежа Атанаска Бакалова.  Заедно с близки и роднини те отново се събраха пред съдебната палата, за да поискат привеждането на нов следствен експеримент.  Атанаска  Бакалова  се явява като..

обновено на 21.08.24 в 10:12

В Славейно днес отстраняват щетите от опустошителната буря

В смолянското село Славейно днес отсраняват щетите от снощната буря с градушка, унищожила реколтата и предизвикала свлачища.  Пътят към една от махалите в селото е затворен заради свлачище. Паднала е и подпорна стена под един от дворовете.  Нанесени са щети върху инфраструктурата в селото. Градушката е валяла около час и всичко е било бяло,..

публикувано на 21.08.24 в 10:12

Неустойчиво време се очаква днес в Пловдив

Днес атмосферата остава неустойчива. Над западната половина от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще има условия за градушки. Над Източна България ще се задържи предимно слънчево. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от изток-североизток, който вечерта в..

обновено на 21.08.24 в 09:59

Започва делото срещу Рангел Бизюрев за убийството в Цалапица

В Пловдивския Окръжен съд  започва процесът срещу Рангел Бизюрев за извършеното преди година убийство на  Димитър Малинов от Цалапица.  То ще се гледа по общия ред, с разпит на всички свидетели, след като на разпоредителното заседание бе отхвърлено искането на защитата на Бизюрев за дело по съкратената процедура.  Близнаците Борислав и Валентин..

обновено на 21.08.24 в 08:47

Градушка и порой съсипаха реколта и пътища в село Славейно

Градушка и проливен дъжд унищожиха посеви на жителите в смолянското село Славейно, каза за БТА Милена Апостолова - жител на селото. Всичко е унищожено, кой каквото има в градините - домати, краставички, тиквички, фасул, цветя, добави Апостолова. Пътят към една от махалите в селото е затворен заради свлачище. Паднала е и подпорна стена под един от..

обновено на 21.08.24 в 08:27