Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Андриан Захариев е призьорът на Радио Пловдив

| обновено на 16.10.17 в 14:37

Андриан Захариев е носителят на наградата на Радио Пловдив на седмия национален поетически конкурс „Добромир Тонев“.

На първо място журито класира Петя Цонева от Габрово, на второ – Гергана Атанасова от Казанлък, а на трето Василка Василева от Добрич.

Традиционната парична награда от 100 лв. и грамота на Филологически факултет на ПУ „П. Хилендарски” за поет- студент спечели Миглена Цветкова от Русе. Както всяка година бяха раздадени и специални награди, осигурени от партньори и спонсори на конкурса. Специалната награда за млад поет - 300 лв., осигурена от Радио Пловдив спечели Андриан Захариев от София. Динко Динков от Бургас получи ваучер в размер на 70 лв. за екскурзия по избор, осигурена от Туристическа агенция „Ана Травел”. Яна Монева от София спечели вечеря и нощувка за двама в ресторанта на хотел „Одеон” – Пловдив.

В тазгодишното издание на конкурса участваха 40 автори от страната.

На 15 октомври, големият пловдивски поет Добромир Тонев щеше да навърши 62 години. Той си отиде през март 2001 г. на 45 годишна възраст, оставяйки ни неповторимата си поезия.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Портретът на Дориан Грей" на "Сцена на кръстопът"

„Портретът на Дориан Грей“ по Оскар Уайлд е заглавието в афиша на предпоследния ден в  28-то издание на фестивала „Сцена на кръстопът“.   Представя го Драматичен театър „Рачо Стоянов“ – Габрово. Режисьор  е Веселка Кунчева, сценография и костюми – Мариета Голомехова, за които спектакълът е удостоен с Награда Аскеер 24. В Камерна зала..

публикувано на 20.09.24 в 08:18

Откриват Алея на българската шевица в парк Лаута

Алея на българската шевица се открива днес в парк Лаута.  Колекция РОД® създава екстериорни творби, накити, картини, произведения на изкуството, като изрисува български шевици с почит към пазителите на българския фолклор и традиции. Събитието се осъществява  с подкрепата на Фондация Пловдив 2019 и Община Пловдив и Район Тракия.

публикувано на 20.09.24 в 07:36

С премиерата на "Албена" Родопският драматичен театър открива сезона

С премиерата на "Албена" Родопският драматичен театър „Николай Хайтов“ в Смолян открива новия си сезон.  Спектакълът ще се играе тази вечер в зала едно на театъра. Билетите вече са изчерпани.  Засилен е интересът към класическото произведение на Йордан Йовков. Режисьор на спектакъла е Делян Илиев.  "Този текст седи в моето..

публикувано на 20.09.24 в 07:29

Пламен Монев с нова живописна изложба в галерия "Дяков"

Тазгодишният лауреат на Годишната награда на Галерия „Дяков“ за принос в развитието на живописта Пламен Монев открива  изложбата си „Между Черно и Бяло море“. Живописните му платна  водят почитателите на места, където очите се изпълват с необятността на морската шир, дори когато тя е само загатната. Монев е завършил  Националната..

обновено на 19.09.24 в 10:08

Куклената актриса Мария Лазарова представя книга

Куклената актриса Мария Лазарова написа първата си книга за деца. Повече от 25 години животът й е свързан с ДКТ Пловдив, където участва в стотици постановки, превръщайки се в познати и непознати герои. През 2000 година напуска трупата и се отдава на магията на телевизията. Заедно с нейния син Георги Лазаров – актьор и режисьор, създават..

публикувано на 19.09.24 в 10:05