Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив "узаконява" зелените площи за вечни времена

Зелените площи в Пловдив ще бъдат увеличени многократно. Това ще стане чрез промяна на общия устройствен план. На практика има много зелени територии в града, които юридически не са такива. С новата промяна те ще бъдат определени като зелени площи за вечни времена, а също ще увеличим и терените за озеленяване. Това заяви пловдивският кмет Иван тотев при откриване на нова детска площадка в Ротари парк в жилищен район „Тракия“. 

Днес стана ясно още, че предстои и възстановяване на Ботаническата градина. Градоначалникът припомни, че площите там са изцяло държавна собственост, но подчерта, че ще направи предложение до местния парламент да се отпуснат средства от общинския бюджет за следващата година.

От Община Пловдив допълниха още, че е внесен проект за укрепване на тютюновите складове в карето на улиците „Екзарх Йосив“ и „Капитан Андреев“. Ще направим всичко възможно да го приемем до края на седмицата и от следващата да отворим движението по улиците „Екзарх Йосиф“ и „Капитан Андреев“. Обмисля се и възможността частично да се отвори и улица „Иван Вазов“, но това ще го коментираме след няколко дни, обясни Тотев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

ВУСИ откри академичната учебна година

Висшето училище по сигурност и икономика (ВУСИ) посрещна 21-ия си випуск първокурсници. Събитието бе уважено от ръководни представители на университети, от партньорски структури и фирми, от преподаватели, студенти и техни близки. „Добре дошли във ВУСИ – едно от най-динамично развиващите се висши училища в страната“ – каза в академичното си..

публикувано на 05.10.24 в 18:29

Министър Георги Глушков откри фестивала „Щастливи за ръка“

Министър Глушков откри в Пловдив фестивала "Щастливи за ръка". Преодоляването на предразсъдъците към хората с увреждания е наша колективна отговорност и ние трябва заедно да насърчаваме, разбираме и приемаме разнообразните таланти, които хората с увреждания носят в нашето общество . С тези думи министърът на младежта и спорта Георги Глушков..

публикувано на 05.10.24 в 15:33

Ограничават движението заради мача "Ботев" - "Левски"

Ограничават движението заради футболната среща ПФК „Ботев“- Пловдив и ПФК ,,Левски‘‘- София Във връзка с провеждането на футболна среща  между отборите ПФК „Ботев“- Пловдив и ПФК ,,Левски‘‘- София на стадион „Христо Ботев“ на 05.10.2024 г. /събота/, за времето от 18:00 ч. до 24:00 ч., се спира движението по бул. ,,Източен“ от кръстовището с..

публикувано на 05.10.24 в 08:15

Катерачи изкачват сградата на Община Пазаржик

За поредна година се провежда външно изкачване на най-високата сграда в Пазарджик – тази на общината . То ще се състои днес и утре, като състезанията са любителски, но могат да участват и професионалисти.  Сградата е висока почти 60 метра, а фасадата е релефна с повтарящи се малки хватки. Това прави възможно изкачването по два метода: спелео..

публикувано на 05.10.24 в 08:13

Велинград е домакин на кампанията "Капачки за бъдеще"

Есенната кампания на инициативата „Капачки за бъдеще“ продължава този уикенд. Днес Велинград е домакин на кампанията , наред с още 8 града в цялата страна. В града на Вела Пеева пластмасови капачки и бутилки, както и алуминиеви кенчета ще се събират на паркинга на голям хипермаркет от 9.30 до 13.30 ч. Следващия уикенд кампанията ще бъде в Пловдив в..

публикувано на 05.10.24 в 08:09