Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Америка за България" дарява близо 12 хиляди лв. за Епископската базилика

Съветниците гласуват над 35 хиляди лв. за археологически разкопки

23 700 лв. са предвидените от бюджета средства за Източната порта

| обновено на 30.11.17 в 10:23
Снимка: БТА

Дарение от 11 740 лева на Регионалния археологически музей в Пловдив предоставя  фондация „Америка за България“.  Очаква се общинските съветници да гласуват средствата от дарението да бъдат усвоени за  извършване на археологическо наблюдение и спасителни археологически разкопки на Епископската базилика.  

Отделно с 23 700 лева от  общинския бюджет  ще бъдат подпомогнати археологическите  разкопки на Източната порта на Филипопол. 

Градските старейшини ще дебатират и  насочването на 30 000 лева  за актуализацията на проекта за изграждане на четирилентов път от надлез „Скобелева майка“ до Асеновградско шосе и увеличаване на габаритите на платното до 20 метра.

Още 15 000 лева за Средно училище  „Любен Каравелов“ и 35 000 лева за нов автомобил, който да обслужва социалните домове „Майка Тереза“ и „Детска къща“  са други теми в дневния ред на заседанието на Пловдивския общински съвет.

След сесията кметът Иван Тотев и районния кмет на "Тракия" Костадин Димитров ще дадат старт на  есенното залесяване в парк "Лаута". 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Санират сградата на художествената галерия в Смолян

Енергийно обновяване на сградата на Художествената галерия започва Община Смолян, съобщи заместник-кметът Марин Захариев. Общината е кандидатствала за финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост и предложението е одобрено, допълни Захариев. С енергийното обновяване на галерията се цели да се намали с близо 74 % потреблението на..

публикувано на 18.09.24 в 11:13

Седма точка от демокартата на АгроХъб.БГ отваря врати в село Мало Конаре

Нова демоточка на Европейския цифров иновационен хъб АгроХъб.БГ в стопанството на Десислава и Иван Кабурови в пазарджишкото село Мало Конаре  се открива днес. Демоточката във фамилното стопанство на Десислава и Иван Кабурови е част от технологичната инфраструктура на ЕЦИХ АгроХъб.БГ, която се изгражда на територията на България по проект,..

обновено на 18.09.24 в 09:40

Четири автобуса възстановяват маршрутите си покрай Централна гара

От днес 4 линии на пловдивския градски транспорт възстановяват маршрутите си по западното платно на бул. „Руски“. Автобусите с номера 12, 16, 18 и 116 ще се движат в този участък по маршрутите си, съгласно Общинската транспортна схема. Връщането към обичайното трасе стана възможно след отварянето за движение на колелото на Централна гара.

публикувано на 18.09.24 в 07:57

18 септември е обявен за Ден без загинали на пътя

За девета година Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL организира  Ден без загинали на пътя  в рамките на  Дните на безопасността на пътя  между 16 и 22 септември с мото  „Остани жив! Пази живота!“  („Stay alive and save lives“).  Тази година  18 септември  е определен за  Ден без загинали на пътя. Отново  целта е да се..

публикувано на 18.09.24 в 07:40

Мъж пострада при пожар в цех в Пазарджик

35-годишен мъж е пострадал при пожар снощи в Пазарджик. От Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" уточняват, че сигналът е подаден минути преди 20.00 ч. снощи. Горял е  цех за преработка на тонер касети, намиращ се в гр. Пазарджик. Пожарът е ликвидиран от 3 екипа на пожарната в Пазарджик с общо 8 служители.

публикувано на 18.09.24 в 07:36