Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдивските полицаи удариха търговци на нелегални цигари, трима са в ареста

Огромно количество цигари без бандерол и нарязан тютюн иззеха пловдивски полицаи при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена в кв. „Столипиново“, в Карлово и село Войсил, община Марица.

Полицаите са иззели общо 13 мастербокса цигари и близо 290 кг нарязан тютюн. Голяма част от незаконните папироси – 14 540 къса, били открити в магазин за перилни препарати в Карлово, стопанисван от 63-годишна жена.
 

Още близо 10 000 къса, 65 килограма нарязан тютюн и два електрически уреда за пълнене на цигарени гилзи са конфискувани от магазин и прилежащи жилищни помещения в квартал “Столипиново”. Като заподозрени за незаконната дейност в ареста са задържани две пловдивчанки, на 33 и 74 години.  

20-годишен младеж е задържан в къща в с. Войсил, където съхранявал 221 кг тютюнева листна маса. Той също е арестуван.

Образувани са 3 бързи производства и 5 предварителни проверки. Задържаните ги грози затвор от 1 до 6 години и глоба до 10-кратния размер на пазарната цена на безакцизните стоки. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Автобуси сменят влаковете на Родопската теснолинейка

Временно част от влаковете на Родопската теснолинейка по направлението Септември - Добринище - Септември няма да се движат, а пътниците ще бъдат превозвани с автобуси. Причината са възникнали аварийни и технически неизправности в дизеловите локомотиви, които обслужват линията, както и невъзможност да бъдат незабавно заменени с изправни машини, докато..

публикувано на 22.08.24 в 08:33

С очна ставка и още свидетели продължава делото за убийството в Цалапица

Втори ден продължава заседанието по делото срещу Рангел Бизюрев, обвинен за убийството на Димитър Малинов в Цалапица.   Преди да продължат разпитите на свидетели ще се проведе очна ставка между Борислав Динков и Рангел Бизюрев  заради размиванията в показанията им.  Това ще стане в присъствието на адвокат Светлана Званчева, която защитава единия от..

обновено на 22.08.24 в 08:12

470 зрелостници от Пловдив и региона са на поправителна матура

Вариант номер 10 бе генериран тази сутрин за Държавния зрелостен изпит по български език и литература през сесия август- септември. Явяват се зрелостници, които не са издържали успешно изпита през предишни сесии. 6 396 зрелостници са допуснати до изпита, койтозапочва започне в 8:30 ч. и ще се проведе в 620 зали на 230 училища в страната...

обновено на 22.08.24 в 08:12

Какво ново откриха проучванията на Голямата могила в район "Южен" ?

Кметът на Пловдив Костадин Димитров и неговият заместник по култура, археология и туризъм Пламен Панов ще посетят археологическия обект Голямата могила в район „Южен“.  На място те ще бъдат посрещнати от доц. д-р Костадин Кисьов – директор на Археологическия музей и екипа му, които ще разкажат за финала на археологическите проучвания...

обновено на 22.08.24 в 08:12

Златари показват релефна украса в Бачковския манастир

Майстори златари ще демонстрират днес следобед в Бачковския манастир уменията на тракийските и средновековни занаятчии за изработка на релефна украса върху метал.   Събитието е част от събора на Българското иконографско сдружение, който се провежда там от 21 до 25 август.  Началото е в 14.00 ч.

публикувано на 22.08.24 в 07:16