Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Адекватността не е силната страна на нашите управляващи

| обновено на 11.01.18 в 16:59
Александър Маринов

Българското правителство би трябвало да се притеснява не от протестите, които съпътстват началото на европредседателството, а от това, че има все повече проблеми, които не се решават както трябва. Това каза по Радио Пловдив политологът проф. Александър Маринов.

За съжаление винаги се намира повод решения за реформи и съществени промени да се отлагат, каза Маринов по повод спрения с допълнителни 100 милиона лева полицейски протест. Не е достатъчно да де дадат пари за заплати на полицаите, а да се направи така, че системата за сигурност да работи по-добре, добави той.

Адекватността не е силната страна на нашите управляващи. Така Маринов коментира думите на министъра за българското европредседателство Лиляна Павлова, че протестите от последните дни, целящи очевидно да привлекат и международно внимание, "приличат малко на това да се оплачеш на Арменския поп".

Тези опити да се използва председателството като някакъв щит срещу крититични реакции са меко казано странни, допълни Александър Маринов.

Разговора на Антоанета Петричанска с Александър Маринов можете да чуете в прикачения файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Нов проект подкрепя деца със специфични потребности

Днес стартира нов проект „Помогни ми да се справя сам“, който е насочен към деца със специфични образователни потребности в Пловдив. Той е на Лицензиран Монтесори център „Първи стъпки“ и ще предоставя безплатни услуги за децата от квафилицирани специалисти в различни области. „Работата с деца със специфични образователни подребности..

обновено на 20.08.24 в 10:39

Рано е да се говори за конституционна криза

Все още е рано да се говори за конституционна криза. Въпреки странната ситуация, все пак сме в полето на действие на конституцията.  Това коментира конституционалистът доцент Христо Паунов по повод отказа на президента Румен Радев да подпише указа за служебния проектокабинет на Кожарева. Доц. Христо Паунов припомни, че след промените в..

публикувано на 20.08.24 в 10:35
Атанас Славов

Конституционна криза няма, Радев упражни свое правомощие

Смятам, че не е налице конституционна криза. Защото президентът упражни своето правомощие по Конституция да не подпише и да не издаде указ за назначаване на служебно правителство, тъй като не е съгласен с предложения състав. В тази хипотеза президентът има право да не подпише указа. Това заяви в интервю за предаването „Точно днес“ на Радио..

публикувано на 20.08.24 в 10:08
Юлиян Петров

Отварянето на училищата за игри носи допълнителни разходи

Защо синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ се обяви за премахване на външното оценяване след 4-ти и 10-ти клас, а също и срещу заповед на пловдивския кмет за отваряне на училищните дворове през лятото?  Това e темата на разговора с председателя на организацията  Юлиян Петров . По повод отварянето на училищата за децата през лятната ваканция: "Аз..

публикувано на 20.08.24 в 09:50
Сопот

Търсят начини за справяне с водната криза в Сопот

Въпреки че в Сопот не е обявен воден режим, от дни в района има проблеми с водата. Причината е драстично намалялото ниво на основния водоизточник, който се намира над село Христо Даново. Общинската администрация в Сопот спешно търси решение на проблема с водоснабдяването в града. През последните дни са направени огледи на..

публикувано на 19.08.24 в 12:03