Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

5 са подадените оферти за строителството на новата галерия на "Гладстон"

| обновено на 19.03.18 в 17:14

Пет са подадените в законовия срок оферти за проектиране и изграждане на нова изложбена зала на ул. „Гладстон“. Всички оферти са постъпили в петък, 16 март, когато бе крайният срок, съобщи председателят на комисията по избора Тодор Тодоров, директор на дирекция „Обществени поръчки“ в община Пловдив.

Документи за проектиране и изграждане на новата изложбена зала са подали „Запрянови 03“, „Технострой България“, „ГБС Пловдив“ АД, ДЗЗД „Европейска галерия“ и „Тирлин“ АД.

В комисията участват председателят Тодор Тодоров и Снежана Фурнаджиева, председател на дружеството на пловдивските художници, 2-ма юристи и архитект Виктор Попов.

До 29 юни 5-членната комисия трябва да класира офертите и да предложи решение, обясни Тодор Тодоров.

По задание в чисто новата галерия на ул. „Гладстон“ трябва да се помещават изложбена зала на две нива, многофункционална зала, арт клуб кафене, ателиета, офиси, депо за съхранение на картините, магазини за продаване на художествени материали и малка арт галерия. Част от сградата, която трябва да се изпълни по всички съвременни изисквания, трябва да се предвиди и за провеждане на конференции и семинари. 

Много важно условие е изпълнителят на обществената поръчка да има опит в изграждането на подобен тип сгради - с културна насоченост. 50 % от критериите за класиране се основават на техническото предложение, т.е. как строителят предвижда да изглежда новото здание на изложбената зала. Цената е следващият критерий и пликът с нейната оферта се отваря накрая, след като кандидатът е одобрен по останалите критерии, обясни пред Радио Пловдив Тодор Тодоров. 
Вървим в синхрон с художниците, постигнато е споразумение с тях за събарянето на сегашната сграда, която е над 40-годишна, посочи той.
Крайният срок за строежа на новата изложбена зала на ул. "Гладстон" се измества към края на март 2019 г., каза още председателят на изборната комисия Тодор Тодоров. 
Цялото интервю на Емил Костов с Тодор Тодоров, директор на дирекция "Обществени поръчки" в община Пловдив, е в прикачения файл. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Отпушиха движението по Асеновградско шосе

Отпушено движението на Асеновградско шосе на изхода за  Пловдив. То бе затруднено п оради изпаднали метални тръби от товарен автомобил. На място  бяха полицейски служители, които регулираха движението. То бе възстановено към 18.30 часа 

публикувано на 12.09.24 в 17:51

Усилията на служебния кабинет са да повиши доверието в изборите

От Пловдив стартира поредица от срещи на министъра на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е координатор по провеждането на изборите, с областните управители и представители на служби ГРАО. На днешната среща присъстваха представители на областните администрации в Пазарджик, Смолян, Кърджали и Хасково. „Особено внимание ще обърнем..

публикувано на 12.09.24 в 15:48

Пуснаха движението по "Кукленско шосе", през уикенда слагат маркировката

Кметът на Пловдив Костадин Димитров откри ремонтираната 850 метрова отсечка от бул. "Кукленско шосе" от улица "Индустриална" до митницата. Това е последната - трета част от ремонта на пътя от плана за тази година.  Финасирането му в размер на 5 милиона беше предоставено целево от държавата в началото на годината. Сменен е водопроводът по трасето,..

публикувано на 12.09.24 в 13:50

Пътят към Кючука ще минава през моста "Тодор Александров"

Бетонният мост ще носи името на революционния деец на ВМРО Тодор Александров. Това решиха общинските съветници, като приеха почти единодушно предложението на „Браво, Пловдив“. Предложението беше прието след почти едночасов дебат, в който се включиха почти всички политически сили и дори беше предложено мостът да бъде кръстен „Бяло море“...

публикувано на 12.09.24 в 13:49

Съдът изслуша свидетелите по делото "Дебора" и пак пусна Георгиев под домашен арест

На днешното заседание по делото пловдивският Районен съд определи по-лека мярка за неотклонение "домашен арест" на Георги Георгиев, обвинен по случая "Дебора". Предишното определение беше протестирано от прокуратурата на горна инстанция и мъжът бе върнат в ареста.  Мотивът сега е, че ключовият свидетел, на когото е можело евентуално да се..

публикувано на 12.09.24 в 13:39