Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стадо диви коне прегазиха "Ауди" с шофьора край Розовец

| обновено на 21.03.18 в 19:14

Стадо безстопанствени коне изскочи внезапно на пътното платно и потроши  лек автомобил „Ауди“. Инцидентът е станал  снощи на пътя Пловдив – Стара Загора в района на с. Розовец, община Брезово.


Полицаи от Районното управление в Раковски установили, че стадо диви коне са преминали през колата, която е със счупени обзорни стъкла и деформирани таван и калник. За щастие шофьорът – 22-годишен младеж от пловдивското село Марково, се е разминал с леки наранявания. Оказана му е медицинска помощ.


Пред Радио Пловдив кметицата на с. Розовец Иванка Апостолова разказа, че това не е първият подобен случай, когато стадото е галопирало пред преминаващите коли.  В този участък от пътя трябва да се кара много внимателно, няма кой да контролира конете, предупреди тя.


Жребците  наистина са диви, не са маркирани, живеят в гората и не принадлежат никому.  Само един жител на селото - Александър Шугов, се грижи за табуна, на добра воля, но той не е собственик и не може да му бъде търсена отговорност, уточни кметицата Иванка Апостолова. 


Село Розовец се намира в Източна Средна гора. В този район често стопани пускат конете си да пасат в планината без надзор, а така животните стават полудиви и лесно се плашат, коментират живеещите в региона. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Голяма токова авария нарушава водоподаването в Пловдив

Електрическа авария на помпена станция "Юг" е  причината тази вечер няколко района в Пловдив да останат без вода, обясниха от   ВиК.   По сигнали в социалните мрежи, засегнати пряко са  районите "Централен", "Западен" и "Южен".   Голяма част от града е с нарушено водоподаване заради токов удар от съоръжене на EVN.  Аварийни екипи работят за..

публикувано на 17.09.24 в 20:38

Хванаха 12 хитреци да хвърлят строителни отпадъци на открито

12 акта за безразборно изхвърляне на битови строителни отпадъци са съставени за седмица, съобщи главен инспектор Тодор Боюклийски, началник на сектор „Общинска полиция“. 9 от тях са за изхвърляне на отпадъци извън контейнерите, като 4-ма от нарушителите са заловени след 22 часа вечерта зад бившите Хали на ул. „Йоаким Груев“. Два от..

публикувано на 17.09.24 в 19:37

Кола пропадна в дупка на пътя в кв. "Гагарин"

В Пловдив „Мерцедес“ пропадна в дупка, вследствие на ВиК-авария.  Инцидентът е станал на бул. „Брезовско шосе“, в квартал Гагарин, пред офис на спедиторска фирма. Малко след това колата е била изтеглена, според публикация в социалните мрежи.  Според информация на сайта на ВиК – Пловдив, аварията на водопровода е станала по обяд на..

обновено на 17.09.24 в 16:10

След поредните тапи в "Южен" кметът успокои, че така ще е до Коледа

Огромни тапи се образуваха и тази сутрин в Пловдивския район Южен и на Околовръстно шосе в посока Пловдив.  Шофьори се оплакаха от задръствания по реновираната улица „Даме Груев“ и във вътрешността на квартал „Кючук Париж“, като част от тях споделяха, че придвижването до центъра им  е отнемало около 45 минути. Сигналите са изпратени и до кмета..

обновено на 17.09.24 в 16:09

Програмата на Пеещите фонтани започва с час по-рано през есента

От днес музикалната програма на Пеещите фонтани в Цар-Симеоновата градина ще започва от 20:30 часа, а не както досега от 21:30 ч., съобщават от община Пловдив.  Началният час е съобразен с по-малката продължителност на светлата част на деня и наближаването на по-студените месеци от годината. Пловдивчани и гостите на града могат да се насладят на..

публикувано на 17.09.24 в 16:07