Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ: В община Сопот налагат такса смет върху лозови масиви

Депутати от ГЕРБ ще отправят питане към вътрешния министър има ли зам.-кметът на Сопот Николай Новаков десетки криминални регистрации. Това обяви на брифинг в парламента Антон Тодоров, но не уточни кога ще поискат тази информация. 

Има ли множество криминални регистрации зам.-кметът на Сопот Николай Новаков от 90-те години и след това - за множество измами, кражба с използване на откраднатото МПС, хулиганство, подкуп, съпротива на органи на реда, изброи той. 
Питането е на база многото сигнали, които постъпвали в партията.

Миналата седмица управляващата формация обвини и кмета на Сопот Деян Дойнов от БСП за лошото финансово състояние на общината и за нови заеми. Днес по темата с продължение депутатът Александър Иванов /ГЕРБ/ съобщи за случай с частен инвеститор в 73 дка лозови масиви, на когото от общината са начислили неправомерно данък и такса. 


Начислили са данък от 24 хиляди лева върху 73 дка земеделска земя, която представяла лозови масиви, плюс такса "смет", което, по думите на Иванов, е правен и финансов нонсенс.


След запитване на самия инвеститор, от кадастъра отговарят, че няма промяна в предназначението на земята. В крайна сметка чуждестранният инвеститор не получава документи на каква база са определени налогът и таксата, наложен е запор от частен съдебен изпълнител, следва и разпродажба на имуществото. 


Най-вероятно искат да създадат фиктивна видимост за приходи в общината на документална база, за да могат да получават нови заеми, коментира Антон Тодоров.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Отпушиха движението по Асеновградско шосе

Отпушено движението на Асеновградско шосе на изхода за  Пловдив. То бе затруднено п оради изпаднали метални тръби от товарен автомобил. На място  бяха полицейски служители, които регулираха движението. То бе възстановено към 18.30 часа 

публикувано на 12.09.24 в 17:51

Усилията на служебния кабинет са да повиши доверието в изборите

От Пловдив стартира поредица от срещи на министъра на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е координатор по провеждането на изборите, с областните управители и представители на служби ГРАО. На днешната среща присъстваха представители на областните администрации в Пазарджик, Смолян, Кърджали и Хасково. „Особено внимание ще обърнем..

публикувано на 12.09.24 в 15:48

Пуснаха движението по "Кукленско шосе", през уикенда слагат маркировката

Кметът на Пловдив Костадин Димитров откри ремонтираната 850 метрова отсечка от бул. "Кукленско шосе" от улица "Индустриална" до митницата. Това е последната - трета част от ремонта на пътя от плана за тази година.  Финасирането му в размер на 5 милиона беше предоставено целево от държавата в началото на годината. Сменен е водопроводът по трасето,..

публикувано на 12.09.24 в 13:50

Пътят към Кючука ще минава през моста "Тодор Александров"

Бетонният мост ще носи името на революционния деец на ВМРО Тодор Александров. Това решиха общинските съветници, като приеха почти единодушно предложението на „Браво, Пловдив“. Предложението беше прието след почти едночасов дебат, в който се включиха почти всички политически сили и дори беше предложено мостът да бъде кръстен „Бяло море“...

публикувано на 12.09.24 в 13:49

Съдът изслуша свидетелите по делото "Дебора" и пак пусна Георгиев под домашен арест

На днешното заседание по делото пловдивският Районен съд определи по-лека мярка за неотклонение "домашен арест" на Георги Георгиев, обвинен по случая "Дебора". Предишното определение беше протестирано от прокуратурата на горна инстанция и мъжът бе върнат в ареста.  Мотивът сега е, че ключовият свидетел, на когото е можело евентуално да се..

публикувано на 12.09.24 в 13:39