Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След упреците за липса на прозрачност

От "Пловдив 2019" признаха, че са допуснали грешка

| обновено на 27.04.18 в 15:04

Допуснахме грешка, като закъсняхме с внасянето на тримесечните отчети, но бяхме ангажирани с изключително много работа, която продължава.  

Това заяви за Радио Пловдив  изпълнителният директор на  фондация „Пловдив 2019“ Кирил Велчев след отправените в местния парламент упреци за липсата на прозрачност в дейността й. 

Постоянно контактувам с голяма част от общинските съветници, но след като настояват ще проведем разговори с представителите на политически представените партии в Пловдивския общински съвет, каза  Велчев. 

Попитан дали програмата на Европейска столица на културата може да бъде блокирана, той отбеляза, че не иска да поставя апокалиптични картини на фона на хубавите неща, които се случват. Според него не може да се говори за провал.

За голямата сума, посочен в тазгодишния бюджет за наем и ремонт на сградата на бившия тютюнев склад за нов офис на фондацията, Велчев уточни, че вече има сключен договор. Такъв обаче за заснемането на телевизионен сериал за Пловдив все още няма.

На въпрос дали се опасява от промени в ръководството на фондация "Пловдив 2019"  изпълнителният й директор отговори, че това зависи от Управителния съвет, който днес заседава. 

Цялото интервю с Кирил Велчев можете да чуете в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Премиерът разпореди проверка заради скандала с театрите в Разград и Смолян

Министър-председателят Димитър Главчев разпореди на Инспектората към Министерския съвет да провери незабавно дейността на длъжностните лица, които извършват контрол върху дейността на държавните културни институти, за които излиза информация за фрапантни финансови злоупотреби с публични средства.  15 000 лева гаранция за Румен Бечев, грозят..

публикувано на 03.10.24 в 17:10

Български учени създадоха прототип на човешка кожа

Изследователи от отдел “Растителна клетъчна биотехнология” към Център по растителна системна биология и биотехнология (ЦРСББ) в Пловдив, съвместно с лаборатория по Метаболомика при Българска академия на науките (БАН), разработиха иновативен за България 3D модел на човешки епидермис, с цел проучвания в областта на медицината и фармацевтичната..

публикувано на 03.10.24 в 17:00

Пожар гори над асеновградското село Новаково

Огънят е пламнал в ранния следобед, като е тръгнал от стърнища покрай пътя и се е разраснал нагоре към гората. Пожарът е обхванал широколистни дървета и терасовидна площ в зоната при изхода на Новаково, в посока Кърджали, над гробищния парк.  Към този момент пламъците са ограничени, няма опасност за населението. В района има известно..

публикувано на 03.10.24 в 16:19

15 000 лева гаранция за Румен Бечев, грозят го до 20 години затвор

Петима вече са обвиняемите по скандала, придобил известност като "Разград".  От днес и директорът на Смолянския театър Румен Бечев е с повдигнато обвинение за присвояване на 580 хиляди лева. Това е и това на директора на ТМФЦ в Разград Левон Манукян – „злоупотреби в особено високи размери, извършено в съучастие и..

обновено на 03.10.24 в 15:05

Повдигнаха обвинение и на директора на Смолянския театър

Директорът  на Смолянския театър Румен Бечев вече е с повдигнато обвинение, научи Радио Пловдив. Той все още не е официално задържан, а следобед ще стане ясно по-нататъшното развитие на случая.  Вчера Румен Бечев бе доведен в Пловдив за разпит по казуса със схемата, източила почти чилион лева от Разградския филхармоничен театър, а проверка на..

публикувано на 03.10.24 в 12:53

Свързани новини

Заедно отложиха приемането на бюджета и програмата на "Пловдив 2019"

Приемането на програмата и гласуването на тазгодишния бюджет на фондация "Пловдив 2019" , което трябваше да мине на днешното заседание на Пловдивския общински съвет, бяха отложени. До това решение се стигна след бурни реакции от различните партии срещу липсата на прозрачност за дейността на фондацията.  Първи думата взе съветникът  Божидар..

обновено на 26.04.18 в 16:51