Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха нелегална дървесина в склад в Батак

Снимка: Кирил Фалин

Редица нарушения са разкрити при поредната проверка на фирми за добив и преработка на дървесина в Пазарджишко. 

Данъчни, горски, полицаи и трудови инспектори са установили несъотвествие между количествата дървесина по дневник и откритото в склад към цех за преработка в Батак. Разликата е от близо 200 куб. метра. 

Цехът и складът се стопанисват от фирма на 35-годишен мъж. 

Щателната проерка сочи, че за него работят четирима души без трудови договори, а сред тях има и непълнолетно лице.

 Съставени са актове, предстои и данъчна ревизия. Случаят ще бъде предаден на ранонната прокруратура в Пещера. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пак глоби за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци

Глоби от 300 до 800 лева ще бъдат наложени на 34 нарушители за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци, съобщават от Община Пловдив. Нарушенията са констатирани от 1 до 30 септември и са съставени 34 акта, съобщи главен инспектор Тодор Боюклийски, началник на сектор „Общинска полиция“.  24 от актовете са за изхвърляне на отпадъци извън определените..

публикувано на 01.10.24 в 15:46

Започна строежът на нов път от КЦМ до Куклен

Първа копка на нова отсечка на пътя към Куклен направиха кметът Мария Белчева и Румен Цонев, председател на Съвета на директорите на Холдинг КЦМ 2000.  Трасето ще е с дължина от близо 700 метра и ще изведе основния трафик от и до Куклен извън досегашния път, който ще остане за ползване основно от камиони, обслужващи металургичното предприятие,..

публикувано на 01.10.24 в 15:35

Връщат отново в ареста подсъдимия по делото "Дебора"

Подсъдимият по делото "Дебора“ Георги Георгиев отива отново в ареста. Това става след като окръжния съд в Пловдив отмени определението на районните магистрати за "домашен арест".   Георгиев е с три обвинения - за отправена закана за убийство към Дебора Михайлова, за насилствено рязане на косата на младата жена и за нанасянето на 18 порезни..

публикувано на 01.10.24 в 14:52

Близо 1 млн. лв. са източени от измамната схема в театрите на Разград и Смолян

Почти един милион лева (937 889) са откраднатите от Разградския филхармоничен театър пари , отклонени от група съучастници, за които се предполага, че е ръководена от директора на театъра Левон Манукян. Той и още трима пряко замесени бяха арестувани преди няколко дни в Пловдив.  Самият Манукян снощи се предлага за..

обновено на 01.10.24 в 13:45

Пробно е-таксуване ще има в още една линия на градския транспорт в Пловдив

Общината води разговори за въвеждане на системата за електронно таксуване и във втора пилотна линия от градския транспорт. Преговорите се водят с втория основен превозвач с  повече линии  в града.  Според директора на общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ Георги  Стоилов системата за електронно таксуване продължава да се..

публикувано на 01.10.24 в 12:51