Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия гледа към осминафиналите след 3:1 над Египет

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Домакинът Русия на практика си осигури място на осминафиналите на Мондиал 2018 след победа с 3:1 над Египет. "Сборная" има пълен актив от 6 точки след първите си два мача и голова разлика 8:1 и само чудо може да лиши отбора от участие в следващата фаза.

Египет пък има илюзорни шансове да продължи напред и те минават на първо време през победа на Саудитска Арабия днес срещу Уругвай.

Русия реши всичко в началото на втората част, когато паднаха и трите гола за тима. Тимът на Египет бе вдъхновен от завръщането на своя лидер Мохамед Салах, който пропусна загубата от Уругвай в първия кръг заради контузията от финала в Шампионска лига, но защитата на Русия се справи с опазването на звездата, макар че той вкара почетния гол за Египет от дузпа.

"Сборная" нанесе своя удар в началото на втората част. Домакините поведоха след куриозен автогол на капитана Ахмед Фатхи. Робан Зобнин стреля ниско в наказателното поле, а Фатхи в опита си да изчисти топката, я насочи неспасяемо в долния ляв ъгъл на вратата.

Денис Черишев затвърди успеха на руснаците с втори гол в 59-а минута. Марио Фернандес проби от дясно на наказателното поле, върна към Черишев, който без забавяне прати топката в мрежата за 2:0, реализирайки третия си гол от началото на шампионата, с което се изравни на върха при голмайсторите с Кристиано Роналдо.

Три минути по-късно Артьом Дзюба отбеляза трети гол за Русия и окончателно прекърши интригата в мача.

Египет върна един гол в 73-а минута, когато след видеоповторение реферът от Парагвай Енрике Касерес отсъди дузпа в полза на Египет за задържане на Мо Салах. Звездата на Ливърпул не сгреши от бялата точка и отбеляза първия гол за Египет на Мондиала. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Два отбора от Италия с интерес към Мирослав Георгиев

Ботев  може да осъществи още един престижен трансфер зад граница. Два отбора от Италия проявяват интерес към защитника на “канарчетата” Мирослав Георгиев, който има договор с клуба до лятото на 2026 година. На този етап обаче страните още са в процес на преговори и не е ясно дали ще се стигне до сделка. Роденият през 2005 година футболист вече записа..

публикувано на 23.08.24 в 18:03

Луков бе успешно опериран от доктор Точков.

Вратарят на Локомотив Пловдив – Мартин Луков, претърпя операция, при която бе направена интервенция на менискуса на левия крак. Доктор Виктор Точков оперира поредния футболист, играещ в България, в случая стража на Локомотив Пловдив. Според опериращия лекар, на Мартин ще му е необходим един месец, за да се възстанови и да може да се върне към..

публикувано на 23.08.24 в 17:58

Пазарджик е домакин на две национални спортни състезания

Малди спортисти от цялата страна ще мерят сили в две спортни прояви, които се провеждат от днес до неделя в Пазарджик - Републиканско първенство по модерен петобой и Турнир „Христо Чочев - Мемориал”.  Спортистите ще се състезават в няколко дисциплини – фехтовка, бягане с препятствия, плуване и комбинирана дисциплина. Състезанията се..

публикувано на 23.08.24 в 08:58

Смениха стадиона за мача "Септември" - Локо - Пловдив

Спортно-техническата комисия към БФС обяви промяна на стадионите в следващите мачове на Ботев и Локомотив. Както е известно, "жълто-черните" се завръщат в "Коматево", заради потресаващото състояние на тревната настилка на стадион "Христо Ботев". В същото време двубоят между Септември и Локомотив ще се играе на стадиона в "Надежда", заради концерт на..

обновено на 22.08.24 в 18:46

Лоша новина за Мартин Луков

От ПФК Локомотив Пловдив разясниха днес защо Мартин Луков не беше в групата на “черно-белите” за последното домакинство на Черно море (1:2). След медицински прегледи бе установено, че вратарят има скъсан менискус. Той ще се подложи на операция, като интервенцията е планирана за утре (23.08) в София. Мартин Луков ще се възстановява около месец, а от..

публикувано на 22.08.24 в 17:54