Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангел Кодинов е голямата надежда за титла на СП по кану-каяк

Ангел Кодинов е голямата ни надежда за титла на Световното първенство по кану-каяк за юноши и девойки, мъже и жени зо 23 години в Пловдив. Кодинов е състезател на спортен клуб по кану-каяк "Чипилски" с треньор Владимир Генов, многократен медалист от Световни и Европейски първенства за юноши и участник на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година.

По време на подготвителния лагер в Пирдоп той пръв бе повален от коварен летен вирус и пропусна 2 тренировъчни дни. Кодинов вече е възстановен 100 процента и в настроение за победи, като ще гребе на 200 и на 1000 метра. Самият състезател си пожела нещо, което ще остане в тайна до края на световното първенство и тогава ще бъде разкрито официално.

Добро представяне и медали очакваме още от Димитър Петров (кану), Иван Пенчев (каяк), както и двойката ни каяк – Радослав Стефанов и Денис Димитров. България ще бъде представена от 21 лодки, които ще участват в 24 дисциплини.

Изпълнителният директор на БФКК Евелина Петрова изрази задоволство от факта, че страната ни отново ще приеме първенство от такъв ранг. Тя си пожела скоро Пловдив да има втори канал да охлаждане и подгряване, който е задължителен за шъмпионати от подобен ранг. Заместник-кметът Георги Титюков пък разкри, че всеки момент се очаква решението на съда и ако то е в полза на Общината, първата копка на Втория гребен канал може да бъде направена още при откриването на Световното първенство по гребане за мъже и жени в Пловдив през септември в присъствието на президента на МОК Томас Бах.

Официалното откриване на Световно първенство по кану-каяк за юноши, девойки, мъже и жени до 23 години ще бъде на 25 юли, сряда, от 18:30 часа в Колодрума. То бе преместено от Античния театър заради дъждовното време.

Световното първенство по кану-каяк за юноши, девойки, мъже и жени до 23 години ще се проведе от 26 до 29 юли. Над 1200 състезатели от 67 държави са подали заявки за участие.

След края на официалната пресконференция селекционерът Милко Казанов, Ангел Кодинов, Георги Титюков и журналисти, фотографи и оператори направиха разходна с 3 катамарана из Гребния канал.

Снимка




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ясен е първиятсъперник на БК Локомотив Пловдив

Вече е ясна програмата за предстоящия сезон 2024/2025 в Българската баскетболна лига (ББЛ), в която ще участва и мъжкият отбор на Локомотив Пловдив. Както и миналата година, черно-белите ще се подвизават в "А" група, зона Юг. Мачовете стартират в началото на октомври, а в първия кръг Локомотив Пловдив ще се изправи срещу тима на Златоград, който е..

публикувано на 19.09.24 в 18:01
Ивелин Попов

Ивелин Попов наказан за мача с "Арда"

Капитанът на "Ботев " (Пловдив) Ивелин Попов ще пропусне гостуването на "Арда" в Кърджали от 9 кръг на Първа лига. Опитният футболист бе наказан от ДК на БФС за 1 мач и с глоба от 300 лева заради червения картон при победата срещу "Берое" с 1:0 в Стара Загора. Двубоят в Кърджали е от 20:00 часа в понеделник. Клубът пък е глобен с общо 1300 лева заради..

публикувано на 18.09.24 в 13:34
Гришо и Ноле в

Гришо и Ноле сътвориха невиждано шоу в "Арена София"

Григор Димитров и Новак Джокович сътвориха незабравимо шоу пред 12 500 зрители в "Арена София" снощи. Двамата се изправиха един срещу друг в демонстративен двубой. Победата грабна българинът с 6:4, 2:6, 10:6. Феновете се насладиха на тенис от най-високо ниво. Не лисваха и забавни моменти и много усмивки по трибуните. В залата бяха легендарните..

публикувано на 18.09.24 в 07:20
Тодор Неделев и бременната Анита

Тодор Неделев стана баща на момиче

Халфът на "Лудогорец" и бивш капитан на "Ботев" Пловдив (Тодор Неделев) вече е горд татко на момиче. Неговата половинка Анита го дари днес с дъщеря, която щастливите родители кръстиха Елиа. Бебето е в отлично здравословно състояние и с перфектни мерки - 3,6 кг. тегло и 50 см. височина. Анита и Тодор изказват благодарност на д-р Светлана Петрова,..

публикувано на 17.09.24 в 16:51
ЦСКА (София) с класика в

ЦСКА с 3:0 като гост на Локомотив (Сф)

ЦСКА победи "Локомотив" (София) с 3:0 като гост в мач от изтегления 12-и кръг в Първа лига. На стадиона в квартал "Надежда" "червените" стигнаха до първи успех под ръководството на Александър Томаш и го направиха при завръщането на верните си привърженици. Клубът бе наказан заради ексцесиите в баража с ЦСКА 1948 в края на миналия сезон. Томаш, който в..

публикувано на 17.09.24 в 09:39