Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Евстатиев излиза предсрочно от затвора

Пазарджишката прокуратура веднага протестира решението пред Апелативен съд - Пловдив

| обновено на 15.08.18 в 15:50

Пазарджишкият окръжен съд реши, че бившият кмет на Стрелча и Пазарджик Иван Евстатиев трябва да бъде освободен от затвора предсрочно.

Преди три години Евстатиев получи четиригодишна присъда за сексуално посегателство над непълнолетно момиче от Стрелча.

С постановлението на съда остатъкът от година и два месеца се заменя с пробационна мярка.

Иван Евстатиев ще трябва да се среща един път месечно с пробационен служител.

Окръжна прокуратура-Пазарджик вече подаде протест пред Апелативен съд-Пловдив, срещу  това решение на  Окръжен съд-Пазарджик.  

"Иван Евстатиев е осъден, с влязла в сила присъда, за това, че се съвукупил с лице, ненавършило 18-годишна възраст, като го е превел в безпомощно състояние чрез опиване с алкохол и за това, че опил с алкохолна напитка лице, ненавършило 18 години – престъпления чл. 152 ал.2 и по чл.193 ал. 1 от Наказателния кодекс, като му е било наложено наказание от четири години „лишаване от свобода“ - пише в становището си Окръжна прокуратура - Пазарджик. 

Бившият кмет на Стрелча първоначално получи шестгодишна присъда за насилие срещу 16-годишна ученичка, но в последствие присъдата бе намалена на четири години затвор. 

Преди това Иван Евстатиев прекара почти две години в ареста, а действията му предизвикаха поредица от протести в Стрелча. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Колоездачната обиколка преминава по Подбалканския път

От днес до 29 август, четвъртък, ще се проведе 71-та Международна колоездачна обиколка на България.  За повишаване безопасността на движение е необходимо шофьорите да карат внимателно, да спазват пътната сигнализация и въведената временна организация, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Обиколката днес ще стартира от..

обновено на 25.08.24 в 12:17

Жители на Павелско блокираха пътя Смолян - Пловдив заради безводието

Жители на родопското село Павелско в община Чепеларе блокираха частично пътя Смолян – Пловдив заради безводието в населеното място. Блокадата ще продължи до 13 ч., като на място са около 400 местни жители. „ От 15 години сме на воден режим през летния период. Има одобрен проект от 2011 г. за 7,5 млн. лв. в област Смолян за..

публикувано на 25.08.24 в 12:15

Полицията в Пловдив задържа трима души, източвали банкови сметки

Участници в схема за източване на чужди банкови сметки са задържани при спецакция на служители от отдел "Икономическа полиция" в Пловдив. В ареста са 32-годишна жена и двама криминално проявени и осъждани мъже – на 41 и 59 години. Операцията е проведена след придобита оперативна информация, че тримата участват в схема за изготвяне и..

публикувано на 25.08.24 в 11:02

Жителите на Павелско на протест срещу безводието

Жители на родопското село Павелско, община Чепеларе излизат на протест срещу сериозния воден проблем. Местните хора се канят да блокират пътя Павелско – Асеновград заради безводието в селището. След въведения воден режим направена проверка на ВиК и администрацията сочи, че към днешна дата водоемите в района са пълни с общо 460 кубика вода при..

обновено на 25.08.24 в 09:56

Огнеборците угасиха пожар във вилната зона на Белащица

Пожар във вилната зона на пловдивското село Белащица горя снощи. Огънят е потушен след намесата на пожарникарите и с помощта на местните жители. Горенето тръгнало от частен имот и бързо обхванало района на близките къщи, но бързата намеса на огнеборците предотвратила по-сериозни щети. Огънят е напълно потушен, като няма опасност за..

публикувано на 25.08.24 в 07:44