Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От Царя досега целта е да няма алтернатива, за да кротуваме

| обновено на 13.09.18 в 16:04

Парламентът отложи приемането на оставките на тримата министри, защото в НС не е постъпил указ от президента Румен Радев за освобождаването на главния секретар на МВР Младен Маринов от поста му, за да може да бъде избран за вътрешен министър. 

После дойде новината, че номинираният за транспортен министър Александър Манолев оттегля кандидатурата си. Той обяви това с мотива, че срещу него се води "координирана атака от една определена група".

Дали държавният глава спечели точка в мача с ГЕРБ коментира журналистът Иво Инджев: Изпълнителната власт и нейното мнозинство не зависят от президента по никакъв начин. Борисов е едноличен собственик на властта и Валери Симеонов е прав да го каже. Борисов се съобразява с протестиращите, но прави каквото си иска в тази държава и няма опонент. 

Напъните на Радев го поставят в незавидна позиция, на един новобранец в политиката. Радев е много амбициозен човек, но дали зад него ще застане организационен ресурс за нова партия е спорно. Георги Първанов обикаляше държавата и създаваше партия с държавен ресурс под претекст, че открива читалища.  

По думите му президентът в това отношение не е сравним с Първанов, защото не е организирал протести срещу НАТО и в подкрепа на Милошевич, за да е напълно харесван от червения електорат. Единствената му лоялност е към Русия.

В същото време Инджев посочи, че ГЕРБ е по- удобен за Кремъл отколкото БСП. Това е така, защото това е политическа конфигурация, която обслужва проруското статукво.

Журналистът смята че, че ако се създава алтернатива вдясно, тя трябва да отговори на въпроса ще бъде или не патерица на ГЕРБ. Задачата на това хилядолетия беше да няма алтернатива. Тя се изпълни от Царя, после дойде на власт Борисов, имаше уволнения в медиите и това направи България  кротуваща държава.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Нощ на ангелите" превръща Пловдив в град на доброто

"Нощ на Ангелите“ отбелязва петото си издание с най-мащабния  благотворителен фестивал, правен до сега. Събитието ще се проведе на 14-ти и 15-ти септември на Гребната база в Пловдив  и разраства мащаба си, за да докаже, че за доброто няма граници.  И  тази година се запазва традицията на 17-ти септември, денят в който почитаме паметта на..

публикувано на 12.09.24 в 15:44

Промените при шофьорския изпит няма да намалят катастрофите

Промените при шофьорските изпити от декември месец няма да допринесат за подобряване на пътната безопасност. Те са козметични, необходими са доста по-големи промени, но няма воля да бъдат предприети. Това коментира Трендафил Маринов от Съюза на автоинструкторите по повод промените в наредбата за придобиване на свидетелство за правоспособност. С..

публикувано на 12.09.24 в 10:29

От края на септември можем да се ваксинираме и за КОВИД, и за грип

На прага на есента в региона върлува предимно КОВИД, който напук на твърденията, че протича леко, въобще не е така. Пациентите се оплакват от силно главоболие, много силни болки в гърлото. Хубавото е, че продължава около 5 дни, обясни  д-р Костадин Сотиров , председател на Регионалната колегия на общопрактикуващите лекари в Пловдив.  Типичните..

публикувано на 12.09.24 в 10:09

Е-системата за автобусите е готова, от общината зависи стартът й

Нямаше технически проблеми по автобусна линия 25, в която пилотно стартира електронната система за таксуване в градския транспорт. Десетки граждани вчера са закупили билетчето си с банкова карта, съобщи управителят на фирмата-изпълнител "ТИКСИ" Николай Недялков. "Най- вероятно е вид любопитство, за да видят хората как работи системата. Очакваме с..

обновено на 11.09.24 в 11:24

Правилата на училищно ниво са най-доброто решение

Предложението на синдикат „Образование" към КТ“Подкрепа“ с промяна в Закона за предучилищното и училищното образование, родителите да подписват договор с учебните заведения, че децата им няма да използват мобилните си телефони в учебните часове предизвика обществения интерес и коментари.  За програма "Точно днес“ директорът на СУ „Черноризец..

публикувано на 11.09.24 в 11:21