Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отговорност от РЗОК Пловдив за неплатените пътеки в Карлово

115 000 лева са неизплатените пари от РЗОК Пловдив към болницата в Карлово по 11 клинични пътеки, въпреки решението на ВАС в полза на лечебното заведение. За общинско здравно заведение това е голяма сума, с която може да си плати тока и  парното за една година. Това заяви за Радио Пловдив директорът на болницата в Карлово д-р Христо Пелев.

От 14 август т.г. има указание от НЗОК, че АГ-помощ може  да се оказва на ниво на болницата в Карлово. Въпреки това районната каса не плаща за свършеното през последния месец.

Ще продължим да работим, въпреки отказа от финансиране. Какво ще стане, ако една родилка почине. Няма да откажем родилна помощ на жени или при спешни състояния, докато не получа заповед от самия министър на здравеопазването. Иначе кой ще носи отговорност?

След подкрепата от БЛС и общината в Карлово ще продължа да настоявам НЗОК да търси отговорност от д-р Магдалена Петрова – шеф на РЗОК Пловдив, каза д-р Пелев. Според него тя е единствена, която не плаща по АГ-пътеки, въпреки решението на съда.

Обмислям да подкрепя решението на кмета на Карлово д-р Емил Кабаиванов да се иска оставката на д-р Петрова.

Цялото интервю на Елена Крушкова с д-р Христо Пелев чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Възстановената църква в Стряма има храмов празник

Църквата „Свети мъченици София, Вяра, Надежда и Любов“ в село Стряма отбеляза храмовия си празник с литургия и курбан за здраве. В проповедта си отец Красимир разказа преданието за София и трите й дъщери Вяра, Надежда и Любов, загубили живота си по времето на император Адриан (117-138 г.).  "Нека следваме примера на тези мъченици, които в трудни..

публикувано на 17.09.24 в 13:23

Няма да намалеят сделките заради новите правила за кредитиране

Нови правила за отпускане на ипотечен кредит влизат в сила от 1 октомври. Получателите трябва да имат поне 15% от стойността на имота. Срокът за изпълнение ще бъде до 30 години, а месечната вноска ще е в размер на до 50% от месечния доход на кредитополучателите.  Как ще се отразят промените на тегленето на заеми и на цените на имотите? Това ще..

публикувано на 17.09.24 в 10:04

Въпроси и отговори за българското образование днес

Образованието е в основата на всяко общество. Но в днешния бързо променящ се свят колко добре се държи тази основа? Излизаме на улицата, за да попитаме хората какво всъщност мислят за състоянието на образователната система в страната им.  От ученици и родители и съвсем случайни граждани, като певецът Орлин Павлов, чухме опит от първа..

публикувано на 16.09.24 в 12:23

Няма закрити паралелки в област Пловдив, 3 училища са в ремонт

Няма закрити паралелки в училищата в Пловдивска област – съобщи в интервю за Радио Пловдив директорът на РУО Иванка Киркова. Още една паралелка е била открита в Средното училище „Петко Рачов Славейков“ в Кричим.  Пред закриване е била една паралелка в Професионалната гимназия по автотранспорт, но в последния момент съставът й е бил..

обновено на 16.09.24 в 11:52

Мелиса и Милиана тръгват в първи клас

3360 първокласници ще прекрачат училищния праг в Пловдив днес. И понеже първият учебен ден е най-вълнуващ за тях, почетната територия в програма "Точно днес" предоставяме с респект към искреността на 7-годишната Мелиса Рамадан , която тренира спортна гимнастика и иска да стане дизайнер и  на  почти 7-годишната Милиана Титерякова , която говори..

публикувано на 16.09.24 в 08:01