Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонтират с 1 милион лева голяма улица в Коматево, готвят старта на Модър - Царевец

| обновено на 25.09.18 в 16:18

Първа копка  на реконструкцията на ул. „Лозарска“ в кв. Коматево направи кметът на Пловдив Иван Тотев.  Инвестицията е 1 млн лв, а срокът за изпълнение – три месеца. 

Предстои  улицата да бъде изцяло асфалтирана, като бъдат изградени и асфалтови тротоари. Проектът включва още полагане на  кабелни и тръбни мрежи, както и всякакви пресичания  и отклонения от улицата с ВиК инфраструктура.

По думите на Тотев  ремонтите в квартала ще продължат и през следващата година, като гражданите ще могат да дават идеи за очакваната промяна и на междублоковите пространства.

Тотев заяви, че желанието на администрацията  е кварталът да се превърне в много по-предпочитано от гражданите място. Работи се и по връзката  Коматево - Прослав, така че в южната част на Пловдив да има  не само жилищно строителство, но и добра инфраструктура.

Кметът Тотев уточни още, че тази сутрин  е създадена  работна група, за да бъде даден старт на изпълнението на проекта Модър - Царевец. Той изрази надежда, че до два месеца ще бъдат изчистени и проблемите с отчуждаването на частите имоти, за да бъде освободено трасето.  

На база на идейната разработка до края на седмицата се очаква да стане ясна и точната стойност на проекта, който обхваща терен от около 1 км, включващ ул. „Хаджи Димитър“ до излизането й на бул. „Ал. Стамболийски“ и съответно връзките към  Южната тангента. 

До началото на следващата година за осъществяването на проекта може да има избран и изпълнител.  Изцяло разчитаме на финансиране от бюджета на община Пловдив и се надявам, че в това време, когато се отчита голяма икономическа активност, няма да срещнем затруднения, заяви още кметът Иван Тотев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Рангел Бизюрев разказа подробности за нощта на убийството в Цалапица (обновена)

Днес започна делото срещу Рангел Бизюрев, обвинен за убийството на 24- годишния Димитър Малинов от Цалапица. Изненадващо Бизюрев поиска първи да разкаже за случилото се на 20-ти юли миналата година. Близо час продължиха обясненията му за нощта на убийството.  Бизюрев разказа, че се е завърнал от Германия и по време на барбекю в парк Митко е бил тема на..

обновено на 21.08.24 в 16:00

Ремонтират пътни участъци в Пазарджишко по три проекта

Три проекта за обновяване на участъци от републиканската пътна мрежа на територията на област Пазарджик са одобрени за реализация, съобщиха от Областна администрация - Пазарджик. Предстои да бъдат ремонтирани участък, преминаващ през с. Панагюрски колонии, гр. Панагюрище, с. Попинци, с. Левски и с. Гелеменово; пътят от с. Мало Конаре, с. Пищигово,..

публикувано на 21.08.24 в 15:58

ПИМК и "Нивел Строй" ремонтират моста на Марица в Пазарджик

Съвместно дружество между пловдивската фирма ПИМК и "Нивел Строй" със седалище в град Брезник ще проектира и ремонтира моста на река Марица в Пазарджик за близо 12 милиона лева без ДДС.  Решението е на председателя на УС на АПИ инж. Йордан Вълчев след проведената обществена поръчка, чиято максимална цена бе малко над 16 милиона лева без ДДС...

публикувано на 21.08.24 в 15:01

Пловдив посреща Съединението и своя празник с 400 нови знамена

С над 400 нови знамена Пловдив ще посрещне 6-ти септември - Деня на Съединението и Празник на града. Екипи на общинското предприятие „Чистота“ вече монтират флаговете по електрическите стълбове на входно-изходните артерии на града – Асеновградско, Кукленско, Карловско, Пещерско, Голямоконарско шосе и надлез „Скобелева майка“. Подменят се..

публикувано на 21.08.24 в 13:44

Започна делото срещу Рангел Бизюрев за убийството на Митко

Има разминавания в показанията на Рангел Бизюрев и близнаците Динкови, заяви преди началото на делото за убийството на Димитър Малинов от Цалапица майката на младежа Атанаска Бакалова.  Заедно с близки и роднини те отново се събраха пред съдебната палата, за да поискат привеждането на нов следствен експеримент.  Атанаска  Бакалова  се явява като..

обновено на 21.08.24 в 11:15