Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив е домакин на национална среща за трафика на хора

| обновено на 07.11.18 в 08:28

Национална работна среща за противодействие на трафика на хора и закрила на жертвите ще се проведе от днес до 9-ти ноември в Пловдив. 

В дискусията ще се включат представители на десетте комисии за борба с трафика на хора в страната, както и представители на различни институции и организации, които работят по проблема по общини.

На Националната среща ще бъдат отчетени резултатите от дейността на комисиите през тази година и набелязани мерки за предотвратяване на трафика на хора.

Според данни на Прокуратурата за първото шестмесечие на 2018 г. има 339 пострадали лица, за които се води разследване за трафик на хора.

Секретарят на Местната комисия за борба с трафика на хора в Пловдив Таня Иванова съобщи, че жертви за последната година са 17 жени и едно непълнолетно момче. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Смениха стадиона за мача "Септември" - Локо - Пловдив

Спортно-техническата комисия към БФС обяви промяна на стадионите в следващите мачове на Ботев и Локомотив. Както е известно, "жълто-черните" се завръщат в "Коматево", заради потресаващото състояние на тревната настилка на стадион "Христо Ботев". В същото време двубоят между Септември и Локомотив ще се играе на стадиона в "Надежда", заради концерт на..

обновено на 22.08.24 в 18:46

Болницата в Смолян ще има вертолетна площадка

И Смолянската болница „Д-р Братан Шукеров“ ще изгради вертолетно летище, което да се ползва от въздушните линейки в страната. От здравното заведение настояват общината да им предостави за безвъзмездно право на строеж 1355 квадратни метра площ, които в момента са публична общинска собственост.  На сесията си в края на август съветниците трябва да..

публикувано на 22.08.24 в 15:05

Нова пътна връзка ще свърже районите "Южен" и "Тракия"

Кметът на Пловдив Костадин Димитров обяви, че вече има готов проект за изграждането на връзката между районите „Тракия“ и „Южен“, която ще започва от Кукленско шосе и ще завършва до Асеновградско шосе. Заместник–кметът по строителство и инвестиции инж. Тошо Пашов, допълни че пътят ще свързва промишлените зони на районите „Южен“ и „Тракия“...

публикувано на 22.08.24 в 12:54

Археолози и строители бързат за приключване на ключови проекти

В 8 часа утре в петък се очаква да бъде отворено движението по бул. "Васил Априлов" в отсечката от моста на Марица до кръстовището с бул. „Шести септемви“. За почти два месеца в участъка бе подменена ВиК-мрежата, която предизвикваше чести аварии и течове и направен ремонт на пътното платно. Ремонтните дейности предизвикваха непрекъснати..

публикувано на 22.08.24 в 11:55

Делото "Цалапица" продължава с разпит на свидетели, очната ставка се провали

Вторият ден на делото „Цалапица“ започна без очна ставка между обвиняемия за убийството на 24-годишния Димитър Рангел Бизюрев и Борислав Динков, който вчера се съгласи на нея.  Не съм видял Рангел да удря Димитър,  каза единствено в съда Борислав Динков , след което бе изведен от залата. Той и братът му близнак Валентин са свидетели по..

обновено на 22.08.24 в 11:12